Vikend škola za najmlađe: Upoznajmo Bosnu i Hercegovinu

0
Radiosarajevo.ba
Vikend škola za najmlađe: Upoznajmo Bosnu i Hercegovinu
Foto: Mostovi / Vikend škola za najmlađe

Ukoliko vi kao roditelj želite da vaša djeca Austriji, u zemlji u kojoj žive, sa sigurnošću i samopuzdanjem mogu reći ko su, šta su i odakle potiču, da nauče bolje jezik uz koji su odrastala i koji čini jedan ogroman dio njihove ličnosti, da pri posjetama domovini budu spremna za kontakte sa svojim vršnjacima,
da im odlazak u BiH predstavlja radost, a ne samo obavezu da idu negdje sa svojim roditeljima - posjetite "Vikend školu za najmlađe – Upoznajmo Domovinu Bosnu i Hercegovinu".

U okviru nastave koja se odvija jednom sedmično djeci se nude sljedeći sadržaji:

Bosanski jezik - učenje jezika kroz razgovor i primjenu različitih medija, čitanje poučnih priča, pisanje rečenica i sastava, učenje pjesmica, gledanje crtanih filmova na bosanskom jeziku uz razgovor sa djecom o pozitivnim i negativnim stvarima koje posreduje odgledani film.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Geografija – upoznavanje djece sa gradovima, rijekama, planinama Bosne i Hercegovine putem slika, video snimaka, geografske karte BiH posebno prilagođene za djecu.

Historija– priče o bitnim historijskim događajima, priče o velikanima Bosne i Hercegovine. i anektdote o njima.

Tradicija – lijepi običaji iz BiH, prikaz narodne nošnje, tradicionalne kuhinje i dr. uz korištenje slika i video materijala, kao i malih radionica.

Umjetnost – tradicionalni oblici umjetnosti praktikovani vijekovima i moderna umjetnost. Prikaz likovne, arhitektonske i muzičke umjetnosti putem audio i video materijala. Male radionice na kojima će djeca uz pomoć učiteljice imati priliku da i sami naprave pogodne umjetničke radove.

Nastava se odvija jednom sedmično u blok časovima.

Više informacija o samom kursu možete dobiti putem emaila: info@mostovi.at ili putem telefona: +43 699 172 874 00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije