Osnovne i srednje škole u KS obilježile Dan ružičastih majica

0
Radiosarajevo.ba
Osnovne i srednje škole u KS obilježile Dan ružičastih majica
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Arhiv / Dan ružičastih majica u Sarajevu

Osnovne i srednje škole u Kantonu Sarajevo danas su obilježile Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u februaru 2022. godine posebnu pažnju posvetilo prevenciji različitih oblika nasilja u osnovnim i srednjim školama, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Skupština Kantona Sarajevo je 6. februar proglasila Danom borbe protiv vršnjačkog nasilja u Kantonu Sarajevo, stoga je svim školama naloženo da sa učenicima u toku dvije sedmice, realiziraju sadržaje koji su u funkciji prevencije nasilja i zaštite učenika.

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

Također, na zahtjev Ministarstva škole su obilježile 8. februar međunarodni Dan sigurnijeg interneta 2022.

Zadnja srijeda u mjesecu februaru svake godine u svijetu se obilježava se kao Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica.

Dan ružičastih majica je bila prilika da se učenicima, nastavnicima i društvu u cijelini, skrene pažnja na problem, uzroke i posljedice vršnjačkog nasilja u školama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije