Vikend donosi promjenjivo vrijeme, stiže nam i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Vikend donosi promjenjivo vrijeme, stiže nam i snijeg
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama magla.

U ostatku dana pretežno sunčano. U večernjim satima novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 12 stepeni.

BIOPROGNOZA: Pod uticajem stabilnijeg vremena, biometeorološke prilike će u prijepodnevnim satima biti povoljnije. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na niže temperature tokom jutra, uz mjestimičnu maglu, poželjno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Savjetujemo Vam da topliji dio dana iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van gradske sredine. Sa noćnim satima opšta slika djelimično će se pogoršati, saopćeno je iz FHMZ BiH.

U nedjelju u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje i u nižim područjima kiša može prelaziti u susnježicu ili snijeg. Na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 12 stepeni. 

U ponedjeljak, također, pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima sa kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadanim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije