Vijeće sigurnosti UN-a produžilo mandat EUFOR-u u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Vijeće sigurnosti UN-a produžilo mandat EUFOR-u u BiH
Foto: Fena / EUFOR

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija je sa 15 glasova za i bez glasova protiv usvojilo Rezoluciju 27/06 kojom je produžena misija EUFOR-a Althea u BiH.

Još uvijek traje sjednica Vijeća sigurnosti na kojoj se treba obratiti Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Visoki predstavnik Christian Schmidt podnio je ranije danas svoj redovni polugodišnji izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a (UNSC) o statusu u vezi sa provedbom mira u Bosni i Hercegovini.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Posljednje poteze predsjednika RS Milorada Dodika opisao je neviđenom razinom napada na Opći okvirni mirovni sporazum, koji je zaustavio rat u Bosni i Hercegovini 1995. godine.

Izvještaj su poslali i predstavnici Vlade RS u kojoj su najviše kritikovali člana Predsjedništva Denisa Bećirovića.

U izvještaju, koji je potpisao predsjednik Vlade ovog bh. entiteta Radovan Višković, optužuju bošnjačke političare da pokušavaju da "ukinu Dejtonski sporazum", a strane diplomate za miješanje u unutrašnje stvari BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije