Vijeće ministara dalo dozvolu za ulazak 766 biciklista, ali uz jedan uslov

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara dalo dozvolu za ulazak 766 biciklista, ali uz jedan uslov
Foto: Vijeće ministara BiH / Sa sjednice

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donio je odluku kojom se daje posebna dozvola strancima - takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banja Luka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj biciklističkoj trci.

"Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati negativan test na virus SARS cov-2 ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi). Učesnici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH", saopćeno je danas nakon vanredne telefonske sjednice Vijeća ministara BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji s Republičkom upravom civilne zaštite RS i Federalnim štabom civilne zaštite.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prijelazima Gradiška i Rača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije