Vijeće ministara BiH usvojilo Plan o tržištu rada: Među ciljevima je i smanjenje nezaposlenosti

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

GRUNF

Kako bi ste smanjili nezaposlenost prvo i osnovno je da donesete preporuke kao i zakone da se pod broj jedan, povećaju plate u realnom sektoru te da se poradi na novom Zakonu o radu kao i pravima radnika u realnom sektoru. Pod hitno ukinuti zapošljavanje na određeno od 1, 2,3 ili 6 mjeseci! Pripravnički staž od 4 do 6 mjeseci i nakon toga stalno rješenje tj na neodređeno. Poboljšati uslove rada i obratiti pažnju na zaštitu na radu! Vratiti dostojanstvo radnicima i uopće radničkoj klasi pošto je danas u 21 vijeku radnik ponižen za ne povjerovati! Vi, koji mislite da je radnik rob i da ga nebi bilo da vas novokomponovanih kapitalista i robovlasnika nema varate se debelo! Vas nebi bilo nigdje ni na mapi da Vam nema srednje klase tj radnika!! I upamtite, sve što imate zahvalite, nažalost, nesretnom ratu i kriminalu neviđenih razmjera! Čast pojedincima koji su rijetki u ovom našem bolesnom društvu. I još nešto, zna li iko više šta je bilo ne tako davno, 8+8+8 e kad se sjetite znat ćete šta ne valja danas i zašto nas je sve manje i manje!!

071

Pa ne znam, evo za pocetak bi trebalo sto kaze @GRUNF. Zatim bi bilo pozeljno uraditi reviziju uposlenih u javnom sektoru, njihovih diploma i nacina kako su zaposleni. Kada bi se to uradilo korektno, oslobodilo bi se 90% radnih mjesta u upravi gdje bi onda mogli da se zaposle oni koji su zavrsili stvarne fakultete, stvarno govore strane jezike i stvarno rukuju digitalnim tehnologijama, i vrlo je vjerovatno da se za razliku od sadasnjih sluzbenika ne bave kriminalom i nisu korumpirani. Odmah poslije toga bi bilo neophodno ljudima sa rangiranih svjetskih univerziteta automatski priznati diplome. Ima nas jako puno koji nismo bili spremni da placamo hiljade maraka koje su nam trazili po Bosni da bi nasi uruseni univerziteti koji su vuku po dnu evropske i svjetske ljestvice "nostrifikovali" diplomu. Ima toga jos jako puno, ali dok napisem komentar do kraja, deset ljudi je vec u tih 5 minuta otislo vani da radi i zivi. Tako da mozda i nema svrhe pisati.

333

Hocete li dodati u bodovanje i "najmanje 5 godina zatvorske kazne za falsifikovanje dokumenata, davanje laznog iskaza, kradju na tenderima, zloupotrebu polozaja" za konkurse u upravi? Mislim da bi stavka vrijedila minimalno 45/100.

/ Najnovije