Vijeće ministara BiH: Ponovo bez rasprave o državnom zatvoru

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH: Ponovo bez rasprave o državnom zatvoru
Foto: Fena / Vijeće ministara BiH

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nema tačaka koje se odnose na prijedloge odluka o zatvaranju Jedinice za sprovođenje projekta izgradnje državnog zatvora u Istočnom Sarajevu i o otvaranju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Podsjećamo Vijeće ministara trebalo je ove tačke da razmatra na prošloj sjednici, održanoj 13. decembra, ali su one, prema najavi na internet stranici skinute sa dnevnog reda.

Ministarstvo pravde BiH pripremilo je odluke o zatvaranju Jedinice za sprovođenje projekta izgradnje državnog zatvora u Istočnom Sarajevu i otvaranju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, i iz koji se vidi da će ta institucija da radi bez rukovodstva i nadzora.

Na koji način će se vršiti kadrovsko popunjavanje nije precizno navedeno iako je riječ o velikom broju radnih mjesta - prema procjenama u tom zatvoru radiće oko 200 zaposlenih.

Umjesto toga Vijeće ministara će na sjednici razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i Prijedlog odluke o odobravanju grant sredstava za osiguranje humanitarnih potreba migranata smještenih u centrima u Salakovcu putem Crvenog krsta/križa grada Mostara.

Pred ministrima će se naći Prijedlog odluke o utvrđivanju carinske tarife za 2019. godinu, Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2018. godine i Analiza stanja na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH za period 2014-2017. godina i januar-juni 2018.

Vijeće ministara razmotrit će informaciju o problemima u radu Agencije za osiguranje u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije