Olakšani uslovi za ulazak stranaca, HDZ glasao protiv bezviznog režima

3
Radiosarajevo.ba
Olakšani uslovi za ulazak stranaca, HDZ  glasao protiv bezviznog režima
Fena / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara BiH danas je izglasalo olakšane uslove za ulazak stranaca u našu zemlju.

Ipak, Vijeće ministara nije usvojilo izmjene i dopune Odluke o vizama, kojim bi se turistima iz Saudijske Arabije i Ujedinjenog Kraljevstva omogućilo da bez viza dođu u BiH.

Ovo je komentarisala i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

"Ministri iz HDZ BiH ponovo su blokirali puni ekonomski oporavak turizma tako što su glasali protiv privremenog ublažavanja viznog režima za državljane Saudijske Arabije

Podržala sam taj prijedlog nakon što je adekvatno pripremljen, iako je HDZ blokirao moj prijedlog za koji je, također, interesu svih građana u BiH i koje su podržali turistički radnici iz cijele države.

Naša politika nikada nije politika trgovine i opstrukcija kao što smo to pokazali nebrojeno puta, već politika za Bosnu i Hercegovini i u interesu svih građana u ovom slučaju razvoja turizma", poručila je Turković.

Najavila je i hitne mjere kako bi se  efikasnije i brže odvijao proces izdavanja viza za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije