Vijeće ministara BiH danas o Javnom RTV sistemu i položaju novinara

Fena
Vijeće ministara BiH danas o Javnom RTV sistemu i položaju novinara
Fena / Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za europske integracije u vezi s upravljanjem procesom europskih integracija.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o pripremi sektorskih planskih dokumenata za IPA II za period 2018.– 2020. kao i Informacije o programu integriranja BiH u Europsku uniju, urađenim pripremama i preduvjetima za početak njihove izrade.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o konačnoj odluci Stalnog arbitražnog suda u Hagu, po tužbi tužioca Strabag AG Austrija protiv tuženog Ministarstva komunikacija i prometa BiH donesenoj 24. jula 2017. 

Vijeće ministara BiH će razmatrati i Informaciju o provedbi Akcionog plana FATF-a.

Prijedlog mišljenja na Prijedlog zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu u BiH, jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda.

Također, bit će razmatran i Specijalni izvještaj o položaju i slučajevima prijetnji novinarima u BiH, čiji je predlagač Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH.

Predviđeno je i razmatranje Deklaracije koja je usvojena na jednoj od ranijih sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a u vezi s gradnjom Pelješkog mosta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije