VIDEO: Stigao avion iz Malezije s medicinskom opremom za BiH

Radiosarajevo.ba
VIDEO: Stigao avion iz Malezije s medicinskom opremom za BiH
Foto: MVP BiH / Avion iz Malezije

Avion iz Malezije s medicinskom opremom namijenjenom za pomoć Bosni i Hercegovini u borbi protiv koronavirusa sletio je kasno sinoć na sarajevski aerodrom.

Avion su dočekali zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, s ambasadorom Malezije i predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova, te šefom kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dostavljena je pošiljka od dva miliona zaštitnih maski.

"Pomoć je došla poslije razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića s premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom vezanom za pandemiju koronavirusa. Pristigla humanitarna pomoć je potvrda višedecenijskih prijateljskih odnosa dvije zemlje. Po riječima ambasadora, Malezija koja se i sama suočava s problemima izazvanim pandemijom, nastaviće da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije