Vi ste naš ponos: Pripadnici Oružanih snaga BiH vratili se iz Turske

1
Radiosarajevo.ba
Vi ste naš ponos: Pripadnici Oružanih snaga BiH vratili se iz Turske
Foto: OS BiH / Pripadnici OS se vratili iz Turske

Pripadnici jedinice privremenog sastava OS BiH koji su u petak 10. februara 2023. godine otputovali u Republiku Tursku radi izvršavanja humanitarne misije, sletili su se večeras 16. februara 2023. godine na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

U Sarajevo su se vratili nakon što su okončali angažman na otklanjanju posljedica u područjima pogođenim zemljotresom.

Jedinicu je na aerodromu dočekao turski vojni ataše brigadir Mustafa Sitki Tatar zajedno sa pukovnicima Predragom Obrenovićem, izvršnim oficirom komandanta OK OS BiH i Dževadom Sinanovićem iz Brigade taktičke podrške OS BiH.

FK Sarajevo 2023. godinu završio u višemilionskom minusu

FK Sarajevo 2023. godinu završio u višemilionskom minusu

Svi pripadnici OS BiH koji su učestvovali u humanitarnoj misiju dali su svoj maksimum na ublažavanju tragičnih posljedica, na kojima su radili na osnovu prioriteta koji su definisani od strane turske Državne agencije za elementarne nepogode – AFAD.

U znak zahvalnosti za iskazani trud i zalaganje našim pripadnicima uručene su plakete i zahvalnice od strane Ministarstva vanjskih poslova i policije Republike Turske, te aerodromskog osoblja odakle su krenuli nazad u BiH.

Pripadnici OS se vratili iz Turske
Foto: OS BiH: Pripadnici OS se vratili iz Turske

"Nakon izuzetno teške i zahtjevne misije svi pripadnici OS BiH su se zdravi vratili svojim kućama", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije