Naš ponos: Sarajevski učenici u humanitarnoj akciji za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji

1
Radiosarajevo.ba
Naš ponos: Sarajevski učenici u humanitarnoj akciji za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji
Foto: Vlada Kantona Sarajevo / Sarajevski učenici volontiraju u Pomozi.ba

U proteklim danima učenici i učenice srednjih škola u Kantonu Sarajevo odazvali su se pozivu da poklone dio svog vremena u akcijama volontiranja u Udruženju "Pomozi.ba".

Učenici u Kantonu Sarajevo imaju predviđene sate društveno-korisnog učenja i ovo je sada najbolji način da služe dobru.

Akciju koordinira Zajednica srednjih škola Kantona Sarajevo.

Ako imate plućnu bolest, morate obratiti pažnju na plijesan u vašem domu

Ako imate plućnu bolest, morate obratiti pažnju na plijesan u vašem domu

"Naši učenici i učenice su ponos svih nas. Dajem im izraze zahvalnosti, ljubavi i poštovanja, kako za njih tako i za njihove profesore i profesorice. Zahvalna sam direktorima i direktoricama srednjih škola za nesebičan doprinos u humanitarnoj akciji za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji", rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Podsjećamo da su i dvojica učenika Osnovne škole "Skender Kulenović" dala svoj doprinos tako što su skupili novac prodajući čaj.

Također,  Udruženje "Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo" organiziralo je akciju prikupljanja pomoći, a škole su stavile na raspolaganje školske prostore.

"Nadamo se da će ova solidarnost i naše zalaganje barem malo olakšati brige i ublažiti tugu naroda u Turskoj i Siriji", dodala je ministrica Hota-Muminović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije