Veliko priznanje za Sašu Magazinovića u Dubaiju

3
Radiosarajevo.ba
Veliko priznanje za Sašu Magazinovića u Dubaiju
Foto: PS BiH / Saša Magazinović i Ahmed bin Mohammed Al Jarwan

Predsjedavajući Kluba poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović izabran je na poziciju predsjednika Komiteta za održivi razvoj Globalnog vijeća za mir i toleranciju (GCTP), čiji članovi su poslanici parlamenata i aktivisti iz cijelog svijeta.

Ovim izborom Magazinović je postao član Biroa, rukovodne strukture ove respektabilne globalne organizacije čija je misija rad na širenju kulture tolerancije u cilju rješavanja pitanja savremenog svjetskog mira.

Predsjednik GCTP-a Ahmed bin Mohammed Al Jarwan zaželio je Magazinoviću sreću u budućem radu na poziciji predsjednika Komiteta i dobrodošlicu u Biro, istaknuvši svoju spremnost da GCTP u narednom periodu kroz svoje aktivnosti bude prisutan i na Balkanu. On je pozvao Magazinovića da se obrati na Plenarnoj sjednici GCTP-a, koja će se održati u Parlamentu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiu.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Zahvalivši se na povjerenju Magazinović je istaknuo svoju spremnost da zajedno sa kolegama iz cijelog svijeta aktivno radi na na promociji vrijednosti tolerancije i širenja kulture mira, te borbi protiv diskriminacije, rasizma i ekstremizma. S obzirom na to da su izazovi s kojima se suočava svjetski mir opasniji nego ikad, napori vlada bez sumnje moraju biti nadopunjeni nevladinim djelovanjem svjesni da su nevladine organizacije postale među najmoćnijim sredstvima za prave promjene na terenu u našem vremenu, rečeno je tokom ovog susreta.

Saša Magazinović boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje učestvuje u sastancima Biroa i kometiteta GCTP u Dubaiu, nekon čega će prisustvovati Plenarnoj sesiji ove globalne organizacije u Abu Dhabiu. Magazinović će, na poziv ministra za toleranciju i koegzistenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Nahyana bin Mubarek Al Nahyana, posjetiti Expo Dubai, te učestvovati u programu posebno kreiranom za ovu priliku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije