Magazinović: Ne znam je li Špirić za 20 godina nasuo litar goriva iz svog džepa

1
Radiosarajevo.ba
Magazinović: Ne znam je li Špirić za 20 godina nasuo litar goriva iz svog džepa
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Saša Magazinović

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domm Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i jedan od predlagača Prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, Saša Magazinović, rekao je nakon hitne sjednice Doma naroda da je "šokiran stavovima pojedinih delegata koji ilustruju potpunu diskonekciju od realnosti i realnog života".

"Razumijem da nije isto voziti privatno i službeno vozilo. Postavljati pitanje hitnosti u ovom trenutku je zapravo najbolja ilustracija da ti ljude žive u nekom paralelnom univerzumu, da čak ne komuniciraju sa svojim komšijama, prijateljima, sugrađanima.

Najglasniji, gospodin Špirić, ne znam je li 20 godina litar goriva iz svog džepa nasuo, ali je uspio naći da je ovo protuustavno, protivzakonito i ne znam šta sve", istakao je Magazinović.

Hajrudin Ćuprija nakon presude Alenu Plehu: 'Sin me je odmah nazvao i kazao - babo, malo'

Hajrudin Ćuprija nakon presude Alenu Plehu: 'Sin me je odmah nazvao i kazao - babo, malo'

U svom obraćanju nakon sjednice, istakao je da je ovo propuštena prilika da gorivo bude jeftinije od 0.30 do 0.45 KM po litru.

"Klub SNSD-a je jedini koji se protivio hitnom postupku i vjerovatno suštini zakona o ukidanju akciza navodeći kao argumente izostanak stavova različitih institucija. Pri tome potpuno ignorišu da je predsjednik Vlade RS podržao, da nema premijera u državi koji je rekao da je budžet već u suficitu jer se prikuplja više sredstava nego što je planirano, ne kao rezultat ekonomskog razvoja, već kao rezultat inflacije i rasta cijena, pa se prikuplja više PDV-a.

Propuštena je prilika da danas bude usvojena odluka da gorivo bude jeftinije od 0,30 do 0,45 KM po litru. Žao mi je zbog toga", zaključio je Magazinović.

Također je na svom Facebook profilu prokomentarisao odluku Doma naroda.

"Jako sam tužan jer je Dom naroda prolongirao ukidanje akcize. Toliko energije smo uložili... Samo SNSD je bio protiv hitne procedure… Toliko je zdravorazumski bilo danas pomoći građanima ukidanjem akcize. Kakvi su to ljudi? Imaju li srca? Da li se ičega plaše?", naveo je Magazinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije