Veliki udar za Čovića: Dugogodišnji HDZ-ov parlamentarac napustio stranku

3
Radiosarajevo.ba
Veliki udar za Čovića: Dugogodišnji HDZ-ov parlamentarac napustio stranku
Foto: Fena / Ivo Tadić

Doskorašnji predsjednik HDZ-a u Zeničko-dobojskom kantonu i delegat ove stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Ivo Tadić, objavio je da napušta HDZ BiH.

Kao glavni razlog naveo je nedavna dešavanja i, kako je istakao, nedemokratsko provođenje unutarstranačkih izbora u HDZ BiH na nivou ZDK.

"Nažalost, stranku vodi manja interesna grupacija na čelu s Matom Zovkom koji su u prvi plan stavili svoje osobne interese i oko sebe okupili podobne i poslušne. Nažalost, ovakvom stanju je doprinio i vrh stranke koji je raspuštanjem Kantonalnog odbora ZDK omogućio dominaciju i majorizaciju općinske organizacije Žepče nad ostalih sedam općinskih organizacija stranke", kazao je on.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

S političkih dužnosti su smijenjeni načelnici općine Vareš i Usora, bivši zastupnici i ministri, visoki stranački dužnosnici te drugi ugledni i uspješni poslovni ljudi, naglasio je.

"Zbog ovakvog djelovanja na izbornoj skupštini Općinske organizacije Žepče nije sudjelovalo skoro polovica izaslanika iz temeljnih ogranaka, a popis novog općinskog odbora je procurio u javnost dan prije održavanja izborne skupštine. Kao nagradu za sprječavanje sudjelovanja članstva u izbornim procesima, Ivica Penić je nagrađen pozicijom  predsjednika OO Žepče.

Ne mogu biti sudionik ovakvih rušenja hrvatskih nacionalnih interesa, nestatutarnih i nedemokratskih izbora u stranci i zato napuštam HDZ BiH. Ističem kako ću i dalje politički djelovati kao neovisni zastupnik u Skupštini ZDŽ i kao izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH" naveo je, pored ostalog, Tadić u obrazloženju napuštanja HDZ BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije