Hrvatski zastupnici: Tražimo hitnu istragu o prijetnjama smrću Čoviću i Tadiću

14
Radiosarajevo.ba
Hrvatski zastupnici: Tražimo hitnu istragu o prijetnjama smrću Čoviću i Tadiću
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Klub Hrvata Doma naroda parlamenta Federacije BiH u srijedu je osudio prijetnje smrću upućene dužnosnicima HDZ BiH Draganu Čoviću i Ivi Tadiću, te je pozvao na hitnu istragu i sankcioniranje odgovornih za te prijetnje.

"Od istražnih tijela, prije svih Federalne uprave policije tražimo da hitno istraži prijetnje smrću visokim dužnosnicima hrvatskog naroda, među kojima je i Ivo Tadić, predsjednik kluba Hrvata. Hitna istraga i primjereno kažnjavanje počinitelja posebno su važni u aktualnom političkom trenutku u kojemu se pokušava postići dogovor o izmjenama izbornog zakona BiH", navodi se u reakciji Kluba Hrvata Doma naroda FBiH.

Podsjetimo, prijetnje smrću predsjedniku Čoviću te Tadiću, koji je na čelu stranačkog ogranka HDZ-a u ZDK i ujedno je predsjednik kluba Hrvata federalnog Doma naroda, objavljene su u utorak na društvenoj mreži Facebooku.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Čović je u utorak novinarima kazao da je već godinama izložen stalnim prijetnjama dodajući kako ga to neće zastrašiti.

Istaknuli su kako policija i pravosudna tijela trebaju tretirati ovaj slučaj krajnje ozbiljno jer je Tadić bio izložen sličnim prijetnjama i 2011. godine, a nakon toga je u njegov automobil bila podmetnuta eksplozivna naprava.

Iz HDZ-a BiH su prijetnje Čoviću i Tadiću izravno povezali s propalim pregovorima o izbornoj reformi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije