Veliki povratak hladnog vremena: Evo šta nas čeka do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Veliki povratak hladnog vremena: Evo šta nas čeka do četvrtka
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Gradačac 2; Tuzla 3; Bihać, Sanski Most, Zenica 4; Ivan Sedlo 7; Sarajevo 8; Livno 9; Grude, Široki Brijeg 10; Mostar 11; Neum 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Više padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne ili tokom noći postepeni prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura oko 10 °C.

Nedim Sladić upozorava na 15 hladnih dana, ali ima dobre vijesti: "Balkan nema od čega da strahuje"

Nedim Sladić upozorava na 15 hladnih dana, ali ima dobre vijesti: "Balkan nema od čega da strahuje"

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Niske temperature uz povećanu naoblaku, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Jutarnji sati će biti nešto svježiji, primjereniji zimskom periodu, stoga je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, porastom temperature opšta slika će se lagano popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak 5. 12. 2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove se očekuje magla. Ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je povremeno moguća slaba kiša. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 10 do 16 °C. 

U utorak 6. 12. 2022., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C. 

U srijedu 7. 12. 2022., oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 14 °C. 

U četvrtak 8. 12. 2022., oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima padavine u većem dijelu zemlje, a u ostatku dana uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije