Značajne izmjene zakona o pravima boraca-branitelja BiH: Uvećan iznos mjesečne naknade

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

da li se neko upitao koliko boraca radi na crno?

Sloboda narodu

Rade na crno? Pa zamisli ti tih beskrupuloznih ratnih profitera! Valjaju se u izobilju i bogatstvu, svili i kadifi. Kavijarom se prežderavaju i samo ptičje mlijeko piju, svi ti borci što rade ja crno. I eno ih, svi imaju vile i hacijende, dvorce i rančeve, kule i gradove. Kakve Poljine, Radobolje, Laktaši- ta će oni!!!

Sloboda narodu

*svi ti borci što rade na crno*

xxx

***

Nadimak

Preko 50 mjeseci sam u A RBiH branio drzavu. Penzionisan sam na bazi rada. Bar malo koristi da u ovim penzionerskim danima osjetim od drzave koju sam iskreno branio. Neki se dobro naslonili na drzavnu sisu, a nama borcima ni blizu pristupiti. Silne novce trose na stotine borackih udruzenja, ali i to je za licnu korist pojedinaca i partijski interes. Bar 3 marke mjesecno, po mjesecu angazmana u odbrani drzave, svim ucesnicima bi bilo fer i posteno. Ili bar onima koji nisu nista ostvarili. Nisu samo neki branili drzavu. Vlast boracki angazman pretvorila u socijalna davanja, radi glasaca.

Rad i red

da li se neko upitao koliko boraca radi na crno? ka smrt fašizmu Nije do njih i ako rade. Ako nekog znaš da radi nazovi inspekciju i prijavi i njega i poslodavca . Ali ocito ne znas nikog nego slusas mahalske price.

Prva brdska

Preko 50 mjeseci sam u A RBiH branio drzavu. Penzionisan sam na bazi rada. Bar malo koristi da u ovim penzionerskim danima osjetim od drzave koju sam iskreno branio. Neki se dobro naslonili na drzavnu sisu, a nama borcima ni blizu pristupiti. Silne novce trose na stotine borackih udruzenja, ali i to je za licnu korist pojedinaca i partijski interes. Bar 3 marke mjesecno, po mjesecu angazmana u odbrani drzave, svim ucesnicima bi bilo fer i posteno. Ili bar onima koji nisu nista ostvarili. Nisu samo neki branili drzavu. Vlast boracki angazman pretvorila u socijalna davanja, radi glasaca. ka Nadimak Halo ba???Svi mi smo u ratu bili borci zato sto smo morali.Branili smo kuce i porodice.Ja sam se odmah iza rata zaposlio i ne treba mi nikakav dodatak.Znaci ti sad hoces da naplatis ono sto si branio.Idi malo u Ameriku pa vidi kako oni brinu o borcima.Cim se vrate sa ratista halajmanet Munira.Snalazi se za posao.Nema nikakvih dodataka i para po mjesecu provedenom u vojsci.Dosta vise.

/ Najnovije