Velike gužve na graničnim prijelazima prema moru: Ovdje se čeka preko dva sata?

0
Radiosarajevo.ba
Velike gužve na graničnim prijelazima prema moru: Ovdje se čeka preko dva sata?
Foto: BIHAMK / Gužve na granicama

Velike gužve i višesatna zadržavanja zabilježena su danas na većini graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini koja vode prema Jadranskoj obali, izvijestili su danas Auto moto savez sa sjedištem u Mostaru i lokalni mediji.

Stotine vozile stoje u koloni na prijelaz granice u Doljanima prema Metkoviću, te u Crvenom grmu i Orahu na području Ljubuškog.

Gužve su velike i na graničnom prijelazu Bijača koji se spaja s hrvatskom Dalmatinom.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

I na graničnim prijelazima Vinjanima Donjim i Gornjim prema Imotskom, odnosno u Prisici i Kamenskom na području Livna odnosno Tomislavgrada su velike kolone vozila.

Čitatelji portala Bljesak iz Mostara javljaju da se na prijelaz granice prema Metkoviću čeka duže od dva sata, a na području Bijače najmanje sat i pol.

Čak i alternativni granični prijelazi koji se u ljetnim mjesecima na području Bosne i Hercegovine prekategoriziraju za međunarodni promet u ponedjeljak bilježe znatno povećanje prometa, prenosi index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije