Velike gužve na graničnim prijelazima, čeka se sat vremena

Radiosarajevo.ba
Velike gužve na graničnim prijelazima, čeka se sat vremena
Arhiv / Ilustracija
Gužve na graničnim prijelazima, uoči 1. maja, već su počele, javlja BIHAMK, ističući kako je pojačan promet na većini graničnih prijelaza

Izdvajaju se granični prijelazi Doljani, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška gdje se na prelazak granice čeka u intervalima od 40 minuta do 1 sat.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

"Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš). Dodatne informacije mogu se dobiti putem našeg telefona 1282", navode iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije