Kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike?
0 / FOTO: EPA
Provjerite vremensku prognozu prije nego što isplanirate vikend...

Uskoro nastupaju prvomajski praznici, i prije nego isplanirate roštilj, provjerite vremensku prognozu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila metereologinja Ismira Ahmović, za prvi maj nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Na početku maja očekuje nas nestabilno vrijeme sa padavinama, a tek u utorak poslijepodne očekuje nas stabilizacija vremena.

Sutra nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa jačom kišom. A u noći sa četvrtka na petak očekuju nas jače padavine.

Jutarnje temperature kretat će se između 2 i 6 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje između 7 i 10, a najviša dnevna između 13 i 18 stepeni, na jugu do 20 stepeni Celzijusa.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa jačom kišom, naročito u Krajini i zapadnim područjima Bosne i Hercegovine. Padavine će se kretati sa zapada prema istočnim dijelovima zemlje. Do kraja dana očekuje se prestanak padavina.

Jutarnja temperatura kretat će se između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

U subotu našu zemlju očekuje pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne se očekuju pljuskovi u Hercegovini i ponegdje u centralnim dijelovima Bosne i Hercegovine. Jutarnje temperature bit će između 2 i 7 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 10.

Najviša dnevna temperatura iznosit će između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje između 18 i 23 stepena Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije