Velike gužve na granicama

Radiosarajevo.ba
Velike gužve na granicama
Duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini.

Ivanica i Trebimlja/Čepikuće gdje se trenutno na izlazu iz naše zemlje čeka od 120 do do 160 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Današnja etapa maratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ krenula je iz Jajca prema Sarajevu, gdje će 285 biciklista i 28 maratonaca večeras prenoćiti na svom putu prema Srebrenici.

Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a mi molimo sve učesnike u saobraćaju da uspore u trenutku prolaska kolone.

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, 10. i 11. 07. u BIH na snazi će biti zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije

Dodatno, u utorak 11. jula na snazi će biti i zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti preko 3,5 t na svim putevima koji, iz pravca Tuzle, Zvornika i Sarajeva, vode prema Srebrenici.  

"Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, mi iz BiHAMK-a apeliramo na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučujemo da prave češće pauze.  Posebno skrećemo pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Vozače još jednom upozoravamo da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju", poručuju iz BIHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije