U BiH danas ponovo tropske vrućine, pljuskovi i grmljavina mogući u Krajini

Radiosarajevo.ba
U BiH danas ponovo tropske vrućine, pljuskovi i grmljavina mogući u Krajini
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće.

Jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovat lokalne pljuskove i grmljavinu koji su najizgledniji u Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne i sjevernim dijelovima Hercegovine. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stupnjeva. 

U Sarajevu sunčano vrijeme. Poslije podne, razvojem oblačnosti moguć je kratkotrajni pljusak i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna temperatura oko 32 stupnja. 

Biometereološka prognoza: Slično kao i proteklih dana. Usljed visokih temperatura, opšta slika je nepovoljna, a tegobe kod hroničnih bolesnika će biti izraženije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, osobito u poslijepodnevnim satima.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i veoma vruće.Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 40 stupnjeva. 

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Krajem dana i tokom noći, u zapadnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Krajem dana, u zapadnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U večernjim satima, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije