Velika razlika u brojevima: Da li će doći pojašnjenje o COVID izvještaju iz FBiH

3
Radiosarajevo.ba
Velika razlika u brojevima: Da li će doći pojašnjenje o COVID izvještaju iz FBiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Testiranje uzoraka / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registovano je 128 novozaraženih osoba koronavirusom (jučer 663). U istom periodu od posljedica tog virusa preminulo je 17 osoba (jučer šest).

Podaci su nejasni s obzirom na to da je na stranici Vlade Kantona Sarajevo ranije danas objavljeno da je samo u KS 214 novozaraženih osoba od koronavirusa. 

Ranije se često znalo dešavati da podaci za Federaciju BiH ne budu potpuni jer KCUS ne dostavi izvještaj za prethodna 24 sata, ali to ovog puta nije naglašeno u izvještaju. Ostaje nejasno kako je Zavod za javno zdravstvo FBiH objavio da je na ovom području bilo svega 85 pozitivnih osoba u posljednja 24 sata. 

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

FBiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 679 uzoraka, od čega je 85 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 1.196.510 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 243.467 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljena su četiri smrtna ishoda i to u Posavskom i Kantonu Sarajevo. Ukupan broj smrtnih ishoda na području FBiH je 8.547.

RS

U RS, u pоsljеdnja 24 sata, tеstirаno jе 197 lаbоrаtоriјskih uzоrkа, а nоvi koronavirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 38 оsоba.

U istom periodu, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnо је 12 smrtnih slučајеvа. Dо sаdа su u RS pоtvrđеnа 110.812 slučаја virusа kоrоnа, а prеminulo je ukupnо 6.214 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа taj virus. Tеstirаno је ukupnо 412.177 оsоbа.

Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u RS-u је 374.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu BiH danas je registrovano pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna osoba je preminula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije