Velika promjena počet će tokom dana, u nedjelju nas čeka potpuni obrt

0
Radiosarajevo.ba
Velika promjena počet će tokom dana, u nedjelju nas čeka potpuni obrt
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Bihać i Zenica 4; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 5; Bijeljina 6; Ivan-sedlo 7; Drvar 8; Bugojno i Sarajevo 9; Trebinje i Tuzla 10; Grude i Mostar 11; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 923hPa, za 21hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom cijelog dana sa kišom ili pljuskovima. U Bosni kiša uglavnom prije podne. Nove padavine u Bosni tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

U Sarajevu oblačno sa kišom prije podne. Temperatura zraka između 8 i 11°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA postepeno će se popravljati, izraženije u drugom dijelu dana. Pri tome će opšta slika pretežno biti ljepša u Bosni, ponajviše zbog djelimično stabilnijeg vremena. Tegobe kod hroničnh bolesnika trebale bi se umanjiti. Na jugu će preovladavati promjenljivo vrijeme, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati poteškoće poput glavoboje, nervoze, nesanice. Mada će biti malo toplije u odnosu na protekli period, neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda i ponedjeljak:

U subotu, 27.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju uglavnom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno može padati kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U nedjelju, 28.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Prije podne povremeno će biti jačih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak, 29.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije