Velika akcija SIPA-e na Sokocu: Uhapšeno sedam lica zbog optužbi za ratne zločine

4
Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e na Sokocu: Uhapšeno sedam lica zbog optužbi za ratne zločine
Foto: SIPA / Ilustracija

Pripadnici SIPA-e su jutros na Sokocu po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapsili sedam lica, zbog sumnje da su počinili ratni zločin, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove ustanove.

"Aktivnosti se provode po pitanju ratnim zločicima. Slobode je lišeno sedam osoba. Pripadnici SIPA akciju su izveli po naredbi Tužilaštva BiH", kazao je Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e za naš portal.

Kako saznaje ATV, uhapšeni su za ratni zločin Milan Tupajić bivši poslanik SDS-a, Dragan Obradović ratni komandir PS Sokolac, pripadnici VRS Miladin Gašović, Jadranko Šuka, Željko Gašović, Momir Kezunović i Branislav Kezunović.

Milan Tupajić - undefined

Arhiv: Milan Tupajić

Pretresno vijeće u Haagu je 2012. godine Milana Tupajića, bivšeg šefa kriznog štaba i ratnog predsjednika opštine Sokolac, osudilo na dva mjeseca zatvora zbog toga što se nije u svojstvu svjedoka pojavio na suđenju ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Uskoro opširnije...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije