Veju, veju, pahulje: Još jedna bh. planina pod snježnim pokrivačem

0
Radiosarajevo.ba
Veju, veju, pahulje: Još jedna bh. planina pod snježnim pokrivačem
Foto: Facebook/Screenshot / Snijeg zabijelio i Treskavicu

Postoji izreka da vrijeme "miriše na snijeg", a on je u petak, 14. septembra, pao i na planini Treskavici blizu Sarajeva.

U noći sa četvrtka, 13. septembra, na petak, 14. septembra, snijeg je pao na Bjelašnici i Jahorini. 

Građane i građanke BiH u narednim danima očekuje hladnije vrijeme, a donosimo prognozu za iduća tri dana:

Otvoreno | Bećirović: Djelovanju Orbana u BiH treba se odlučno suprotstaviti!

Otvoreno | Bećirović: Djelovanju Orbana u BiH treba se odlučno suprotstaviti!

  • U subotu 14. 9. 2024., pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom dana prolazno razvedravanje. U jutarnjim satima kiša se očekuje širom zemlje, a na planinama snijeg. U ostatku dana u Bosni povremena i slaba kiša.Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna u Bosni od 8 do 14, a u Hercegovini od 16 do 22 °C.

  • U nedjelju 15. 9. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U Hercegovini slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 °C.
Prvi snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu: Zabijelile se planine kod Sarajeva

Prvi snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu: Zabijelile se planine kod Sarajeva

  • U ponedjeljak 16. 9. 2024., na jugu Hercegovine sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Snijeg "miriše" u vazduhu, nikakvo čudo jer upravo sipa na visokim planinama. Prvi snijeg na Treskavici Video: Dzemal Velić

Posted by BHMETEO.ba on Friday, September 13, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije