Vedran Zubić objasnio zašto je došlo do zemljotresa na granici BiH i Crne Gore

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

MrziteljPDA

Joj,šta smo dočekali! Da nam nastavnik geografije objašnjava zemljotres u državi! Poslije onog malog Sladića kojeg je forsirao Samir koji ga je cijepao na Boračkom jezeru u vikendici redovno i zbog toga mu omogućavao medijski prostor sad smo dobili ovog levata da nam nešto priča a frajer predaje geografiju u osnovnoj školi.

hvala dragi Profa i u pravu si,al to je posljedica

uzrok je blud i nemoral koji se širi u društvu. i će da bude sve gore, ako se ne dozovemo

Striptiz

Je li to onaj gospodin, što je vodio učenike na ekskurziju? I tamo im priredio striptiz. Da bi to teatralno na televiziji i objasno kako se sasvim slučajno desilo. I "svi" mu u to objašnjenje vjeruju!!!!????

adi

Lijepe riječi su ukras!

Ivan

Sve lijepo ispriča ali preskoči bitan detalj - zemljotresi u tom područiju su se pojavili nakon izgradnje brane i akumulacije Pivsko jezero. Tlo je očito sklono potresima a veliki pritisak dubokog jezera ga je dodatno destabilizovalo.

Han

Ooooopa! Profesor Vedran se konacno poceo baviti oblastima koje su, hm, relativno bliske njegovom obrazovanju. Dosta je bio ekonomski, politicki, socijalni, sugurnosni, proevropski, gurmanski i ini analticar.

Urnebes

Bice veselo kad udari jedan jaci zemljotres pa sve ove novoizgradjene zgrade krenu da padaju kao kule od karata.

Ne nadaj se!

Bice veselo kad udari jedan jaci zemljotres pa sve ove novoizgradjene zgrade krenu da padaju kao kule od karata. ka Urnebes ..................... Ako ista valja na novoizgradjenim, to je armiranobetonska konstrukcija, povezane armature. To past nece bez strahovitog zemljotresa kakav se vidja samo na filmovima. Ta konstrukcija ima druge mane. Prijenos zvuka je uzasan upravo zahvaljujuci povezanosti armaturom i betonom, nek tri ulaza i sest katova dalje dijete trci po hodniku, cujes ga. Pucaju pregradni zidovi, jer su u biti samo formalno povezani sa ovom konstrukcijom i imaju drukcije dilatacije od nje. Zahtjevnija je termicka izolacija jer je beton tu nikakav, pa ne moze ostat bez stiropora i slicnog, sto je skuplje i ne mozes nista montirat na stiropor bez ekstradugih vijaka, itd itd. Ali za zemljotres se ubilo....

/ Najnovije