Vedran Zubić nasmijao javnost: Ovo su nova gramatička pravila

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Majk

Bravo, bravo! Konačno da našoj djeci dočaramo kako ne treba. Svaki dan inovacija gradskog pokrkanlučenja, molim profesora da se obrati pažnja i na fonetiku. Pa evo prilažem: nije PROOOBLEM(uglavnom šatro FGR koristi, toliko ih je da ćemo uskoro svi govoriti), zatim GOVVVORITI, pravim VIIIDEO za socijalu, najgori prijmjeri su ipak DOOOLAAAZ'LA, SLAAAZ'LA, ULLLAZ'LA, PROLLAZ'LA i još mnogo varijacija. Živ nam bio profesore. Samo ti moram reči da mi sinova učiteljica (tvoja kolegica) isto ovako govori i stalno je dooolaaaz'la na roditeljski, i ostavlja hranu u FRIŽ'DERU. Užas.

Majk

Pa nisu psovke, šta mi ovo cenzurišete besposličari?. Pa evo prilažem ponovo da se zna: nije PROOOBLEM(uglavnom šatro FGR koristi, toliko ih je da ćemo uskoro svi govoriti), zatim GOVVVORITI, pravim VIIIDEO za socijalu, najgori prijmjeri su ipak DOOOLAAAZLA, SLAAAZLA, ULLLAZLA, PROLLAZLA i još mnogo varijacija. Živ nam bio profesore. Samo ti moram reči da mi sinova učiteljica (tvoja kolegica) isto ovako govori i stalno je dooolaaazla na roditeljski, i ostavlja hranu u FRIŽDERU. Užas.

Maxima

ovaj unlike govori da je komentar nekoga dobro pogodio hahahaha

Durmo

Profesore, nije, smjesno. Ovaj jezik vec postoji i kao sto navodis vec se uveliko govori. Bolje bi bilo da ga dokumentujes i obznanis kao i karadzic.

Čujem često

Poneka mlada učiteljica baš ovako govori.

Sarajevo83

hahahahahhahah svka čast na ovome. Ponovo većinu treba vratiti u školu da nauče osnove.

Sarajevo83

Poneka mlada učiteljica baš ovako govori. ka Čujem često Jedna učiteljica napisala "vočnjak", ja se obratila direktorici škole da je pitam šta se dešava sa gramatikom učiteljice, a ona mi odgovorila da se ne brinem da će se učiteljica "popraviti"

Bošnjački dijalekt

Ovo je primarno namenjeno novinarima iz radijona, kljilksa,awaza i sličnijeh...

beslijadino

Profa je prava legenda i dobar čovjek iznad svega.

Srpskohhrvatski standard

jedan uvaženi bos-intelektualac, inače oslobodilac našeg grada, veli: ja završio sociolooooogiju...

Aha, OK.

Znaci neispravno je hinA, ali ako se izbjegne nepravilno dodavanje slova A, onda ce biti ispravno ¨hin¨? :) :)) :))))

/ Najnovije