Većina nastavnika srednjih škola u Sarajevu za online nastavu

4
Radiosarajevo.ba
Većina nastavnika srednjih škola u Sarajevu za online nastavu
Foto: Pexels / Ilustracija

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja KS anketirao je svoje članove o tome da li podržavaju vraćenje u nastave u školu.

Većina nastavnika se izjasnila za online nastavu.

Od 1.000 anketiranih, njih 849 (89,40 posto) izjasnilo se za online nastavu, a njih 114 (11,40 posto) izjasnilo se za nastavu u školama.

Od 34 škole u 14 nije bilo niti jednog nastavnika koji se izjasnio za povratak u školske klupe, dok je u ostalima većinom bilo između jedno i troje nastavnika.

Podsjećamo, Vlada KS je u petak donijela odluku o povratku jednog dijela učenica u školske klupe.

Vijeće roditelja KS reagiralo je na ovu odluku. Oni su poručili da je odluka došla prekasno, te da nastavno osoblje ali ni roditelji nemaju dovoljno vremena da se pripreme za nastavu kombinovanim modelom.

"Zaključak Vlade donesen bez čvrstog stava struke, te nas kao roditelje zanima zašto i na osnovu čega nisu naša djeca ranije, u boljim epidemiološkim uvjetima, sa manjim brojem zaraženih i nižom incidencom, bila vraćena u školske klupe", poručili su oni.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo poručio je da je ovakva odluka Vlade ishitrena.

"Ne razumijemo zbog čega je Vlada Kantona Sarajevo 16. aprila 2021. godine na svojoj službenoj internet stranici obznanila da je sedmična incidenca 219, a istog dana u poslijepodnevnim satima donijela odluku suprotno smjernicama iz COViD semafora", kazali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije