Večeras u Sarajevu protesti, a već najavljeni novi ispred Vlade KS

0
Radiosarajevo.ba
Večeras u Sarajevu protesti, a već najavljeni novi ispred Vlade KS
Radiosarajevo.ba / Edin Forto/ Protesti zbog poskupljenja

Povodom nekontroliranog rasta cijena goriva u Sarajevu će se u subotu, drugog jula, održati protestna vožnja u organizaciji neformalne grupe građana.

Prosvjednici će se okupiti u 19:30 na poligonu ispred zgrade Energoinvesta, odakle će u povorci krenuti prema gradskom centru.

"Zahtjevamo da se smanje cijene goriva, jer je ovo što se dešava čista pljačka. Cijena jednog barela nafte u svijetu košta 100 dolara, a kod nas 605 KM. Mi nismo ovce koje će šutjeti i trpjeti, dok se političari na vlasti stalno izvlače ratom. Ovo je samo upozorenje. Ukoliko našim zahtjevima ne bude udovoljeno, pokazat ćemo da ako političari mogu izazvati kolaps, da možemo i mi", naveli su organizatori ranije.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ponovo su se oglasili i danas u popodnevnim satima te poručili da će vožnja krenuti u 20 sati uspred Energoinvesta, odakle će ići do Skenderije pa nazad.

Napomenuto je i kako će sva vozila imati obilježja, ali i policijsku pratnju.

"Kako sam dobio obavijest, moguće je da će poslati nekoga da napravi problem ili blokira cestu pa će zato biti vozila obilježena na pologinu. Molim da, ako možete, ispoštujete tih sat vremena kako treba.

U srijedu će biti ispred Vlade Kantona Sarajevo novi protesti", poručio je organizator Jasmin Zumberović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije