Na Bjelašnici jutros -2: Večeras nam stiže ledeni talas, evo gdje će padati snijeg

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -2: Večeras nam stiže ledeni talas, evo gdje će padati snijeg
Printscreen / prognoza vreena za veće gradove BiH za naredna tri dana

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Gradačac -1, Banja Luka, Bugojno, Jajce i Zenica 0, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 1, Ivan Sedlo 2, Livno 4, Široki Brijeg 6, Bihać, Grude i Trebinje 7, Mostar 9, Neum 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosi 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne i krajem dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 15 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana se očekuje i kiša. U noći, kiša može prelazit u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i prvog dana vikenda, biometeorološke prilike će biti nepovoljne, uz nešto ljepšu sliku na sjeveru zemlje. Usljed nestabilnog vremena i južine, kod osjetljivih osoba moguće su jače tegobe poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, malaksalosti, nesanice. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od jačih aktivnosti.

prognoza vreena za veće gradove BiH za naredna tri dana - undefined

Printscreen: prognoza vreena za veće gradove BiH za naredna tri dana

Objavljena je prognoza i za prve dane naredne sedmice:

27. januar - Ponedjeljak - u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini može pasti i malo kiše. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

28. januar - Utorak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se najprije očekuje na području Hercegovine i zapadne Bosne. Krajem dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni.

29. januar - Srijeda - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u centralnim djelovima i na jugu može pasti i malo kiše. Na planinama i malo snijega. Vjetar, slab do umjeren, a u Krajini na momete i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije