"Već smo zakasnili sačuvati jedan mladi život - potrudimo se da se ne ponovi"

0
Radiosarajevo.ba
"Već smo zakasnili sačuvati jedan mladi život - potrudimo se da se ne ponovi"
Foto: Anadolija/ Društvene mreže / Apel građana Stoca

Građani Stoca uputili su hitan apel nadležnim službama da se angažiraju i pomognu u zaštiti od odrona kamenja/stijena na ovom području.

Kako navode, Stolac je područje koje je u kotlini opkoljen brdima, te je od petka stanovništvo stalno u strahu od novih podrhtavanja tla kojih je veliki broj.

''Nakon kobnog zemljotresa jačine 5.7 stepeni jutros smo osjetili novi jačine 4.8 koji je također prouzrokovao odrone opasne po život. Pod hitno je potrebno alarmirati nadležne za angažman, a oni koji nam mogu pomoći su Uprava za civilnu zaštutu HNK, te Federalna uprava civilne zaštite'', naveli su građani Stoca, te dodaju:

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

''Dužnost nadležnih je da izađu na teren, detaljno urade analizu za sanaciju oštećenih stijena, kamenja i podzida te da postave mreže ili druge zaštite''.

U saopćenju za javnost, kažu i da se ne smije čekatii nova žrtva, te da se mora hitno reagirati dok ne bude kasno, piše Bljesak.info.

''Već smo zakasnili sačuvati jedan mladi život, potrudimo se da se nikad više ne ponovi ovaj nesretan slučaj koji je sve građane u Stocu ostavio u šoku, nevjerici i žalosti''.

Lokacije koje su potencijalne opasnosti od odrona su: Kukavac, Pogleđe, Novo naselje, Uzinovići, Bokulja, Poplašići, Zagrad, Todorovići, Ćuprija… 

Podsjetimo, Elmira Sefo je tragično stradala nakon što se velika stijena obrušila i pala na njenu porodičnu kuću u stolačkom naselju Kukavac.

Bosnu i Hercegovinu u petak je zadesio snažan zemljotres 5,6 stepeni Richtera koji je osim što je odnio mladi život, ugrozio brojne kuće i zgrade, odnosno izazvao materijalnu štetu na brojnim objektima u nekoliko gradova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije