Neprespavana noć iza Stočana: Bilo je mnogo panike, tužni smo zbog smrti djevojke

0
Anadolija
Neprespavana noć iza Stočana: Bilo je mnogo panike, tužni smo zbog smrti djevojke
Foto: Anadolija / Stolac dan nakon zemljotresa

Neprespavana noć je iza građana Stoca.

Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je ovaj grad, a nažalost sve je imalo i kobne posljedice, s obzirom da je od posljedica povreda zadobijenih tokom potresa, preminula djevojka Elmira Sefo, rođena 1994. godine.

Veći broj Stočana zadobio je lakše tjelesne povrede, ali niko nije zbrinut u Domu zdravlja ili u nekoj bolnici u Hercegovini.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Građani kažu da su službe sinoć dobro odradile svoj posao, tako da danas na glavnim ulicama u ovom gradu nema većih tragova zemljotresa, javlja reporter Anadolije.

"Bilo je mnogo panike. Na sreću sve službe su odlično obavile svoj posao, kako one u gradu, tako i službe koje su čistile ceste izvan grada na putevima prema Neumu, Čapljini i Mostaru. Svi izazovi riješeni su na najbolji način i to je dobro. Nažalost, tužni smo zbog smrtnog slučaja, ali to se desi i na to trebamo biti spremni u ovakvim situacijama", rekao je Zdravko Vidović, građanin Stoca.

Uglavnom su u Stocu stradali dimnjaci na objektima, a jedan od njih je i onaj na stolačkoj školi u centru grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije