V.d. direktor Službenog glasnika RS potvrdio: 'Bio sam na ispitivanju u SIPA-i'

4
Radiosarajevo.ba
V.d. direktor Službenog glasnika RS potvrdio: 'Bio sam na ispitivanju u SIPA-i'
Foto: Printscreen / Miloš Lukić

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić rekao je kako ga je Državna agencija za istrage i zaštitu ispitala u slučaju objavljivanja zakona koji je stavljen van snage odlukom visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. 

U razgovoru za Glas Srpske, Miloš Lukić je rekao: "Bio sam već na ispitivanju u SIPA i negirao sve što mi se stavlja na teret.

Ključna stvar je da, kao vršilac dužnosti direktora, svoj posao temeljim isključivo na zakonu, a zakon nam je stavio u obavezu da objavljujemo sva akta koje prema nama upute institucije RS-a."

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Podsjetimo, zakoni po kojima se odluke visokog predstavnika u BiH i odluke Ustavnog suda BiH neće objavljivati niti primjenjivati u bh. entitetu RS su stavljeni van snage odlukom Christiana Schmidta 1. jula. 

Nakon što je Lukić, koji je funkciju preuzeo 8. jula nakon ostavke Milke Devušić, objavio ove zakone u Službenom glasniku RS-a, SIPA je pretresala prostorije ovog javnog preduzeća. Sada je potvrđeno i da je Lukić, u sklopu te akcije, ispitan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije