Važno upozorenje za građane: Narukvice poznatog modnog brenda povučene sa tržišta u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Važno upozorenje za građane: Narukvice poznatog modnog brenda povučene sa tržišta u BiH
Foto: Pixabay / Narukvice, ilustracija

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučena je narukvica sa perlama i kopčom "H&M" jer predstavlja hemijski rizik zbog povećane koncentracije olova.

Kako je pojašnjeno iz Agencije za nadzor nad tržištem, narukvica je povučena jer predstavlja hemijski rizik zbog povećane koncentracije olova i nije usklađena s Uredbom REACH. Olovo je supstanca koja predstavlja rizik po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Nivoi izloženosti mogu prouzrokovati štetu ljudima i živom svijetu.

Riječ je o narukvici marke H&M čiji je broj 1163609, narudžba 498512, 433537, 498564, 433538, 482859, zemlja porijekla Italija, a prodavana je u prodavnicama ove firme na odjeljenju za muškarce i na internet stranici (hm.com) od 28. decembra prošle do 11. marta ove godine.

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

Uvoznik je poduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, uništavanja proizvoda i informisanja potrošača.

"Odmah prestati s korištenjem proizvoda i vratiti ga u najbližu H&M prodavnicu da bi bio refundiran cjelokupan iznos novca ili posjetiti Customer service na hm.com. Nije potrebno dostaviti račun", naveli su iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

HM narukvica
FOTO: Agencija za nadzor nad tržištem BiH: HM narukvica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije