! / Važno obavještenje: Večeras obustavljen saobraćaj na autoputu A-1

15. 05. 2021. u 15:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Večeras od 23 do 05 sati, zbog radova na postavljanju brojača saobraćaja, zatvorit će se dva kraka petlje Kakanj na autoputu A-1 (isključni krak iz Zenice prema Kaknju i uključni krak iz Kaknja prema Sarajevu). Za vrijeme radova saobraćaj će biti usmjeren na susjedne petlje.

Radovi u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica) u završnoj su fazi, tako da kroz tunel sada saobraćaju sve kategorije vozila, naizmjenično-jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA