Važno obavještenje iz Centrotransa: Evo do kada traje prodaja mjesečnih karti za juni

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje iz Centrotransa: Evo do kada traje prodaja mjesečnih karti za juni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Autobus

Iz kompanije Centrotrans oglasili su se saopćenjem kojim su obrazložili do kada i gdje će korisnici njihovih usluga moći kupiti mjesečne karte za juni.

Saopštenje firme za prevoz prenosimo u cjelosti: 

"Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje danas 1. juna.

Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Evo u koje dijelove BiH prvo stiže

Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Evo u koje dijelove BiH prvo stiže

Tim povodom, obavještavamo korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, slijepih i slabovidnih lica da mjesečne karte iz maja 2023. godine mogu dopuniti zaključno sa 05. junom i da su iste obavezni produžiti za mjesec juni do navedenog roka.

Centrotransove mjesečne karte za penzionere za mjesec juni dopunjavaju se prema važećem tarifnom cjenovniku, u skladu sa Odlukom Vlade KS. Od 6. juna stare mjesečne karte i kuponi neće biti validni, te za korištenje javnog gradskog prevoza potrebno je imati validnu elektronsku mjesečnu kartu za mjesec juni.

Na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo, od 1. maja 2023. do 31. augusta 2023. godine studenti bez lične naknade mogu koristiti mjesečnu kartu. Ukoliko studenti nisu validirali svoje mjesečne karte za mjesec maj, potrebno je da iste validiraju do 05. juna. Nakon validiranja, mjesečne karte nije potrebno produžavati svaki mjesec do kraja augusta 2023. godine. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/adnan-steta-dobit-cemo-poseban-tretman-sto-se-tice-postavljanja-kamera/498131[/related]

Đačke mjesečne karte za učenike I i II razreda srednje škole validne su do 5. juna, te je iste potrebno produžiti do navedenog datuma. Nakon validiranja, mjesečne karte nije
potrebno produžavati svaki mjesec do kraja augusta 2023. godine. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo. Pored studenata, od 1. maja 2023. godine, i učenici III i IV razreda srednje škole bez lične naknade mogu koristiti mjesečnu kartu, uz potvrdu iz škole o statusu redovnog učenika.

Ukoliko učenici nisu validirali svoje mjesečne karte za mjesec maj, potrebno je da iste validiraju do 5. juna. Nakon validiranja, mjesečne karte nije potrebno produžavati svaki mjesec i iste mogu koristiti do kraja augusta 2023. godine. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Mjesečne karte za radnike moraju biti validirane zaključno sa 5. juna u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom.

Ministar Adnan Šteta najavio nove projekte u Sarajevu. Mnogi će se obradovati

Ministar Adnan Šteta najavio nove projekte u Sarajevu. Mnogi će se obradovati

Putnici iz kategorije nezaposleni kupovinu/validaciju svojih mjesečnih karata vrše zaključno sa 05. junom u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom. Mjesečne karte za nezaposlene su validne kod oba prevoznika u Kantonu Sarajevo. 

Za plaćanje pojedinačne autobuske karte putem CentroCard beskontaktne kartice ili E-karte
utvrđen je jedinstveni iznos od 5% popusta.

  • Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim
    mjestima:
  • Centroprint kiosci (Ilidža, Stup, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane,
    Vogošća),
  • Autobuska stanica Sarajevo,
  • Autobuska stanica Ilijaš.

Korisnici svih ostalih pretplatnih karata mogu izvršiti dopunu/kupovinu kupona u periodu od 1. do 5. juna, a od 6. juna svi korisnici moraju imati mjesečnu kartu za mjesec juni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije