Ministar Adnan Šteta najavio nove projekte u Sarajevu. Mnogi će se obradovati

5
Radiosarajevo.ba
Ministar Adnan Šteta najavio nove projekte u Sarajevu. Mnogi će se obradovati
Foto: Vlada KS / Adnan Šteta

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo jučer je raspisala postupak javne nabavke za dva projekta, jedan u Novom Sarajevo, drugi na Ilidži, a oba će imati veliki značaj za građane Kantona Sarajevo.

Radi se o rekonstrukciji dijela ulice Ložionička i izgradnji trake za ubrzanje na cestu Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža

"I ove godine imamo u planu značajan broj projekata cestovne infrastrukture koji će za cilj imati kvalitetnije i sigurnije saobraćajnice, bilo da se radi o obnovi ili izgradnji novih saobraćajnica. Neki od njih su i ova dva za koje je jučer raspisana javna nabavka", istakao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta. 

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Obnova dijela ulice Ložionička planirana je od povezivanja na krak novoprojektovane kružne raskrsnice, do ulice Zmaja od Bosne u dužini od 400 metara. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 996.000 KM bez PDV-a. 

Za izvođenje radova na izgradnji trake za ubrzanje na cesti Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža planirano je zaključenje okvirnog sporazuma na dvije godine, a procijenjena vrijednost za ovaj projekt je 2,2 miliona KM bez PDV-a

Oba postupka javnih nabavki raspisana su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i podzakonskim aktima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije