! / Važne informacije za vozače u Sarajevu: Danas se na više mjesta obustavlja saobraćaj

18. 07. 2021. u 07:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 54

U Bosni se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u večernjim satima očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, naročito na pravcima koji sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti. Apeluje se na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

KANTON SARAJEVO
- Zbog održavanja maratonske i štafetne utrke danas od 07:30 do 15 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na relaciji: Baščaršija (Vijećnica, kod EP pumpe)-Ilidža-Vrelo Bosne-Hrasnica-Vojkovići-Kotorac-Lukavica-Dobrinja-Alipašino-Švrakino-Aneks-Grbavica-Skenderija-novoizgrađeni parking Vijećnica.
- Zbog mirnih protesta od 12 do 14 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Franjevačka (kod br.19)
- Zbog radova na polaganju elektroenergetskih instalacija, u vremenu od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Šekerova.
- Zbog popravke gasnih instalacija izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama Zagrebačka i Ljubljanska. Zabranjen je saobraćaj na kraku ulice Ljubljanska (od raskrsnice sa ulicom Emerika Bluma do raskrsnice sa ulicom Zagrebačka). Zabranjen je saobraćaj u krajnjoj desnoj traci (posmatrano iz smjera Grbavica-Skenderija) u ulici Zagrebačka (od raskrsnice sa ulicom E.Bluma do raskrsnice sa ulicom Ljubljanska). Zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci na spoju saobraćajnice Ljubljanska sa saobraćajnicom Zagrebačka.
- Zbog radova kod mosta McCloskey na Otoci od večeras će u vremenu od 22 sata do 06 sati biti izmjenjen režim saobraćaja u ulici Bulevar Meše Selimovića (na raskrsnici sa Prijedorskom ulicom).
- Zbog provođenja pilot projekta pretvaranja ulice Rustempašina u pješačku zonu (od ukrštanja sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u Terminal Ilidža) obustavljat će se saobraćaj svakog vikenda u periodu od 18.06. do 18.07.2021.god. od petka u 17 sati do nedjelje do 24 sata.
- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića (na dijelu od spoja sa terminalom „Drvenija“ do raskrsnice sa ulicom Isa-bega Ishakovića) u terminu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno-jednom trakom. U terminu od 23 do 05 sati saobraćaj će u ovom dijelu ulice biti obustavljen.
- Zbog izvođenja radova, u vremenu od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulicama Pirin brijeg i Tepabašina.
- Zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju i sanacije klizišta od 7 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kenana Brkanića (od OŠ Zajko Delić do raskrsnice sa ulicom Slatinski put).
- Zbog izgradnje objekta u ulici Čadordžina, obustavlja se saobraćaj u vremenu od 09 do 13 sati.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Jukićeva, Alipašina (pp br.53), Stupska, Budakovići, Hamdije Kreševljakovića (od terminala Drvenija do raskrsnice sa ulicom Ćumurija), Skenderpašina, Jukićeva, Radnička, Soukbunar, Bulevar Meše Selimovića (Čengić Vila-Malta i Malta-Čengić Vila) od 22 do 06 sati, Zlatnih ljiljana, Posavska, Adema Buće, Novopazarska, Smaila Šikala, Safeta Zajke i Kolodvorska.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA