Važne informacije za bh. građane u vezi kupovine i klanja kurbana

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

damir

Ima li iko da digne glas protiv klanja nedužnih bića. Za Bajram besramno pobijemo na stotine hiljada ovaca, za Božic se nožem iživljavamo nad prasićima, za Novu Godinu pokoljemo na milione purica... A sve su to božija stvorenja, dio prirode jednako kao i mi što smo. Kako se mislimo umiliti Bogu kada zatiremo ono što je On stvorio, prirodu i sve što je u njoj. GO VEGAN!!!

epidemiolog

kakve veze imaju epidemiološke mjere sa klanjem kurbana ? Zašto smarate bezveze nije nam prvi put da koljemo kurban

JA1

Ne moze im pomoci ni milijarde zaklanih jadnih zivotinja, nadaju se oprostu a grijeha imaju na milione. Jadni ste vi lopovi

SDA lopovi zaradjuju na svemu

Srebrwnici, Bajramu i sada kurban Bajramu. Nema tezrtve koje bosnjaci mogu podnijeti za svoje emire

zulfo

NE UBIJ, jedna je od zapovjedi Bozijih, jedna od osnovnih postulata etike. A mi, umisljeni da smo nad svime gospodari, da smo bogovi, koljemo, ubijamo, na komade sjecemo zive stvorove, prelijepa bica, zivotinje koje su ukras planete. Bez nas planeta moze opstati, bez okeana i suma, bez zivog svijeta u njima, ona nece opstati. PRESTANIMO S TIM GROCNIM OBIĆAJEM zrtvovanja. Postanimo bolji ljudi, s vise ljubavi za sve sto nas okruzuje i Bog ce nas voliti takve, bit cemo njegovi ljubimci bez ikakvog prinosenja zrtve.

Hugo

NE UBIJ, jedna je od zapovjedi Bozijih, jedna od osnovnih postulata etike. A mi, umisljeni da smo nad svime gospodari, da smo bogovi, koljemo, ubijamo, na komade sjecemo zive stvorove, prelijepa bica, zivotinje koje su ukras planete. Bez nas planeta moze opstati, bez okeana i suma, bez zivog svijeta u njima, ona nece opstati. PRESTANIMO S TIM GROCNIM OBIĆAJEM zrtvovanja. Postanimo bolji ljudi, s vise ljubavi za sve sto nas okruzuje i Bog ce nas voliti takve, bit cemo njegovi ljubimci bez ikakvog prinosenja zrtve. ka zulfo Da, a htjeli bi u Uniju. E, sipak. Ovo Unija ne dozvoljava. A pogotovo odlaganje ostataka gdje se kom ceifne, pa i nasred prometne ceste.

/ Najnovije