Važna vijest za vozače: Tokom noći će biti zatvorena dionica autoputa A-1 kod Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Važna vijest za vozače: Tokom noći će biti zatvorena dionica autoputa A-1 kod Sarajeva
Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Večeras od 19 sati do sutra ujutro do 6 sati, zbog redovnog servisiranja tunela Vukov Gaj i Oštrik zatvorit će se dionica A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever i ulaz na autocestu od ulice Safeta Zajke-Briješće-Butila-Sarajevo sjever.

Do kraja ove sedmice izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog čega se u vremenu od 07:30 do 16 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Potvrđeno: Zatražen pritvor za maloljetnika iz Sarajeva koji je u školi izbo vršnjaka

Potvrđeno: Zatražen pritvor za maloljetnika iz Sarajeva koji je u školi izbo vršnjaka

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most)  i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići,  na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Vjerovatno najveće gradilište u FBiH: Pogledajte kako izgleda dio autoputa od Zenice do Tešnja

Vjerovatno najveće gradilište u FBiH: Pogledajte kako izgleda dio autoputa od Zenice do Tešnja

"Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Upozoravamo na povećan broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa sve učesnike u saobraćaju molimo da poštuju saobraćajne propise", saopšteno je iz BIHAMK-a.  

Na graničnim prelazim Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije