Važna obavijest za vozače: Privremena izmjena saobraćaja na autocesti

Radiosarajevo.ba
Važna obavijest za vozače: Privremena izmjena saobraćaja na autocesti
Foto: Arhiv / Ilustracija

Od ponedjeljka, 6. aprila, do 27. aprila na snazi će biti privremena izmjena režima saobraćaja na dionici autoceste na Koridoru Vc kod Zenice.

"Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacione naprave na mostu, krak 1 petlja Zenica dionica autoceste A1, bit će na snazi privremena izmjena režima saobraćaja. Radovi će se izvoditi u dvije faze. Prva faza u periodu od 6. do 21 aprila, i druga od 21. do 27. aprila", saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Tako će se za vrijeme izvođenja radova u prvoj fazi saobraćaj odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično u oba smjera, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

"U drugoj fazi saobraćaj će biti potpuno obustavljen na dionici autoceste Zenica jug – Lašva. Saobraćaj će se na ovoj dionici preusmjeriti na magistralnu cestu M-17 postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije", napominju iz Autocesta FBiH.

Ukoliko radovi prve faze budu ranije završeni, početak druge faze, odnosno totalne obustave saobraćaja, će se pomjeriti, o čemu će korisnici autoceste biti blagovremeno obaviješteni.

"Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju znakove postavljene privremene signalizacije i da vožnju prilagode uslovima na cesti. Sve informacije o radovima i privremenim regulacijama na autocesti A1 redovno će biti objavljivane putem web stranice JP Autoceste FBiH i BIHAMK-a", navode iz ovog javnog preduzeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije