Važna obavijest za vozače: Počinju radovi na održavanju tunela Gaj na autoputu A-1

1
Radiosarajevo.ba
Važna obavijest za vozače: Počinju radovi na održavanju tunela Gaj na autoputu A-1

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-granični prelaz Gradina - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Danas počinju radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu saobraćaja. Iz BIHAMK-a mole vozače da na ovom dijelu autoputa voze znatno smanjenom brzinom i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Važno obavještenje: Danas izmjena režima saobraćaja u centru Sarajeva

Važno obavještenje: Danas izmjena režima saobraćaja u centru Sarajeva

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega su do 16 sati na snazi polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i magistralni putevi: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

KANTON SARAJEVO

- Zbog održavanja koncerta, danas od 19 do 23 sati doći će do obustave saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva), te u ulici Kulovića (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita).
- Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Ciglane od 23 do 06 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Halida Kajtaza. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Halida Kajtaza-Muhameda ef.Pandže-Hasana Bibera-Jukićeva-Alipašina-Koševo-Patriotske lige-Halida Kajtaza i obratno.
- Etapne obustave saobraćaja od 00 do 24 sata u ulicama: S. S. Kranjčevića, Džamijska (Hadžići) i Izeta Delića, kao i u ulici Arapova (u vremenu od 14 do 19 sati).
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Kromolj i Nahorevo, Streljačka, Kasindolska, Stupska, Za Beglukom, Blagovac, Želimira Vidovića-Kelija, Mustafe Pintola, Briješće brdo, Arapova, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Safeta Zajke I Braće Planja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije