Važna informacija iz Vodovoda za građane u Kantonu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Važna informacija iz Vodovoda za građane u Kantonu Sarajevo
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Česma kod Begove džamije

Iz Vodova i kanalizacije d.o.o. Sarajevo uputili su obavijest za javnost o ispravnosti vode na području Kantona Sarajevo. 

U cilju osiguranja zdravstvene ispravnosti vode u poplavljenim područjima, VIK održava vodovodni sistem pod pritiskom tako da terenska voda ne može ući u vodovodne instalacije.

"Danas su uzeti kontrolni uzorci vode iz objekata u poplavljenim područjima, analize su u toku, a prema rezultatima do sada analiziranih parametara i na osnovu iskustava u prethodnim sličnim situacijama, ne očekujemo bilo kakve probleme u vezi kvaliteta vode.

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Građani će biti obavješteni ukoliko na osnovu stanja na terenu ili rezultata analiza uzoraka vode dodje do sumnje u zdravstvenu ispravnost vode", naveli su u saopćenju za javnost iz ViK-a

Podsjećamo, zbog obilnih padavina na području Kantona Sarajevo zabilježeni su brojni kvarovi na terenu, ali i visok vodostaj rijeka i izvora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije