Vatrogasci iz KS pomažu gasiti požar na Blidinju

1
Radiosarajevo.ba
Vatrogasci iz KS pomažu gasiti požar na Blidinju
Foto: Vlada KS / Vatrogasci iz KS na Blidinju

Ukupno 21 vatrogasac, pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo učestvuje u ispomoći kolegama vatrogascima u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pomenuta jedinica je blizu 24 sata na terenu i uspješno je obavila gašenje i spriječila širenje požara u svojoj zoni odgovornosti, navode iz Vlade Kantona Sarajevo.

U petak nešto prije ponoći putem Civilne zaštite Federacije BiH upućen je hitan apel kantonalnim upravama civilne zaštite.

Vlada Kantona Sarajevo održala je hitnu sjednicu i odobrila angažman Profesionalne vatrogasne brigade KS, koja je iza ponoći krenula na teren.

"Kao i do sada, vatrogasci iz Kantona Sarajevo su se i ovoga puta odazivali, te daju podršku svojim kolegama na Blidinju, baš kao što su to i uvijek radili u svim djelovima Bosne i Hercegovine", dodaju iz Vlade KS.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić boravio je danas na požarom zahvaćenom području i u razgovoru sa lokalnim stanovništvom, te kolegama iz lokalne zajednice, vatrogasci KS pohvaljeni su kao najspremnija i najprofesionalnija jedinica koja je bila angažirana na gašenju požara, dodaje se.

👨‍🚒🚒 Vatrogasci iz Kantona Sarajevo pomažu gasiti požar na području Blidinja Ukupno 21 vatrogasac, pripadnik...

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Saturday, July 23, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije