Vatreni duel Vukanovića i Kovačevića: "Sve sam vas postrojio u mišju rupu"

2
Radiosarajevo.ba
Vatreni duel Vukanovića i Kovačevića: "Sve sam vas postrojio u mišju rupu"
FOTO: Screenshot / Vatreni duel Vukanovića i Kovačevića

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, bili su gosti dijaloške emisije Plenum na Federalnoj TV koju su obilježili svađa, galama i međusobno vrijeđanje.

Tako je Vukanović nekoliko puta tokom emisije ponovio "Srbende, otcijepite se", da je Milorad Dodik igrač međunarodne zajednice, a SNSD zločinačka organizacija, te da ih je on "sve postrojio u mišju rupu".

S druge strane, Kovačević kaže kako je "išao da kupi bonton Vukanoviću, ali ga nije našao jer to ljudi, za razliku od Vukanovića, čitaju", te da je on povlaštena osoba u Sarajevu jer je "sredstvo".

Između ostalog, govorili su i o tome da li je revolucionarizam jedini način da se opozicija suprotstavi vladajućim strukturama koje u svojim raljama drže sve važne institucije, kako i zašto policija u RS hapsi narodne zastupnike, može li doći do zaokreta na političkoj sceni, kako će trenutna vlast odgovoriti na ujedinjenje opozicije u RS, ali i sa opozicijom u FBiH, te kako se suprotstaviti nacionalističkoj retorici i podjelama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije