Vatikan objavio odluku o Međugorju: Hodočašće dozvoljeno, ali ne priznaju da Gospa šalje poruke

/ Komentari (33)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

310 Alka 30 Oluja

Zadnjih 10 dena na Kosovu u regiji Rugova je 100 Albanaca prešlo u katolike i pokatoličava ih se još, interesantan trend o kojem se ne govori u medijim... Croative.net KOSOVO: NASTAVLJAJU SE OBRAĆENJA NA KATOLICIZAM

Ne pijem dok Paja vozi

***

Vera

Neverovatno, niti jedan medij u Regionu neće da stavi jasan naslov da je Vatikan proznao Međugorje za svetište i to sa najvećim statusom koji se na latinskom zove "Nihil Obstat". Nije istina da Vatikan ne priznaje da Gospa i danas šalje poruke nekoj od dece kojoj se ukazala, nego kaže da o tome oni ne mogu suditi i da to verovanje prepuštaju vernicima i hodočasnicima.

Istočni greh

Isus: Ja sam put, ISTINA i život, sotona je lažac, on je otac svih laži. Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes. Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, odvojena da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista... Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo koje je vodio, a i danas ga vodi, Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru i odvojilo se od Boga i braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju je predao muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Sava nije svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatik i sluga sotone, to zna svaki Srbin! Znate li zašto je Bosna postala muslimanska, a Bošnjaci ******eno Hrvatsko cvijeće? Osmanlije dolaze, a hrvatski fratri u Bosni su zaratili sa papom i hteli su svoju Bogomilsku Crkvu, a ko je bio protiv pape pušten je da ga muslimani pregaze. Zato Bosna "šaptom pade", a i sve pravoslavno na jugu Evrope, a prva katolička Hrvatska nije, branila je katolička braća Italijani i Austrougari. Znate li da je na Blajburgu zajedno sa *****ama ubijeno 6000 muslimana iz Bosne i do Srebrenice je bilo najveće mesto stradanja muslimana u Evropi? Prodali ste veru za večeru, Srbi sa Vizantijom i Savom, a Bošnjaci sa Osmanlijma.

A što tebe

Neverovatno, niti jedan medij u Regionu neće da stavi jasan naslov da je Vatikan proznao Međugorje za svetište i to sa najvećim statusom koji se na latinskom zove "Nihil Obstat". Nije istina da Vatikan ne priznaje da Gospa i danas šalje poruke nekoj od dece kojoj se ukazala, nego kaže da o tome oni ne mogu suditi i da to verovanje prepuštaju vernicima i hodočasnicima. ka Vera _To sEkira, "verniče" prekodrinski? Šta je, malo ti Blic i Informer pa moraš balegati i po Bosni?

Bogomili

Hrvati koji kažu da su ostali nepokoreni od Osmanlija LAŽU, zato jer je Bosna cela hrvatska zemlja i svi muslimani u njoj su ******eni Hrvati. Pavelić je to lepo rekao: "Hrvatsko cvijeće".... Turski povjestnik Aali (1542.-1599.) rodom iz Galipolja, TRIDESET je godina živio u Bosni na dvoru bosanskih valija (namjestnika). On je prvi u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao HRVATIMA. U svomu djelu Tarihi Aali... Croativnet KAVAZOVIĆU NA’ ČITAJ: Tko su bili stanovnici BIH u očima Osmanlija.

Istok

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g do dana današnjeg nenadvladiv! Na Balaknu je bilo mira samo tih 500g dok su oni to šizmatičko i harlotsko zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Nadvladani Carigrad ima džamiju sa četiri minareta Aju Sofiju, a Jerusalim zlatnu kupolu džamije Al Akse, a i na Balkanu neće biti mira dok se ne dignu minareti i na Savin hram u Beogradu? Oni će tako rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Kako ba ne šalje?

Samo sad šalje poruke preko WhatsApa i Vibera. Ma nemate vi ba pojma. Mom jaranu je čak i story poslala neki dan. I još uz to napućila usne i digla nogu prednju da joj bude, ono, duža, znaš .....

A kakav

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g do dana današnjeg nenadvladiv! Na Balaknu je bilo mira samo tih 500g dok su oni to šizmatičko i harlotsko zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Nadvladani Carigrad ima džamiju sa četiri minareta Aju Sofiju, a Jerusalim zlatnu kupolu džamije Al Akse, a i na Balkanu neće biti mira dok se ne dignu minareti i na Savin hram u Beogradu? Oni će tako rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga. ka Istok _Si ti s glabanjem, Tita ti? A? Voliš gutati ili ispljuneš? De ba reci ....naši smo ...slobodno ..

🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨

>>Zadnjih 10 dena na Kosovu u regiji Rugova je 100 Albanaca prešlo u katolike i pokatoličava ih se još, interesantan trend o kojem se ne govori u medijim... Croative.net KOSOVO: NASTAVLJAJU SE OBRAĆENJA NA KATOLICIZAM ka 310 Alka 30 Oluja<<daj dokaz.

Nije to ništa bolan

>>>>Zadnjih 10 dena na Kosovu u regiji Rugova je 100 Albanaca prešlo u katolike i pokatoličava ih se još, interesantan trend o kojem se ne govori u medijim... Croative.net KOSOVO: NASTAVLJAJU SE OBRAĆENJA NA KATOLICIZAM ka 310 Alka 30 Oluja<<daj dokaz. ka 🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨<< _Zadnjih 10 dana u BiH Ramo Isak je preveo na njegovu vjeru preho 400 ljudi. Pretpostavlja se da je 290 nekadašnjih Hrvata počelo da obožava Ramzesa i njegove sinove, a Arnel je postao novi Bog za finansije i kulturu. Rusmiru je dodijeljeno mjesto sekretara za pravne poslove vjere, a ženi logistika. Tako da, ništa je to bolan za Albance .....nu ovde vjernika i VIJernika Ihhhh ..

Alo

>>>>Zadnjih 10 dena na Kosovu u regiji Rugova je 100 Albanaca prešlo u katolike i pokatoličava ih se još, interesantan trend o kojem se ne govori u medijim... Croative.net KOSOVO: NASTAVLJAJU SE OBRAĆENJA NA KATOLICIZAM ka 310 Alka 30 Oluja<<daj dokaz. ka 🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨<< neka novinar iz ove redakcije ode tamo na licu mesta i napiše nam. Vidiš da niko o tome neće da piše, e to ti je najbolji dokaz.

A šalje li

MMS-ove? Ili je to prevaziđeno? Na šta? Na Messenger? De ba recite ...............

Ma šta će ići ba ....

>>>>>>Zadnjih 10 dena na Kosovu u regiji Rugova je 100 Albanaca prešlo u katolike i pokatoličava ih se još, interesantan trend o kojem se ne govori u medijim... Croative.net KOSOVO: NASTAVLJAJU SE OBRAĆENJA NA KATOLICIZAM ka 310 Alka 30 Oluja<<daj dokaz. ka 🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨<< neka novinar iz ove redakcije ode tamo na licu mesta i napiše nam. Vidiš da niko o tome neće da piše, e to ti je najbolji dokaz. ka Alo<< _Lakše prepisat. A poslaće Gospa njemu poruku svakako bolan .... Ima Gospa Samsunga S24, ne sikiraj se ....

Adi

ne kontam sta se ovdje turski nakot javlja, ovo nije vijest koja se vas poganih lojavaca tice, i od****te sa komentara, eno vam ramo firaun pa sa njim polemisite **** vas onaj pedofil muhemed, i nakaradna vjera

Ev kae jaran sad ..

Objavila je neki stori sad kad je bila u Antaliji na moru. I nešta je komentarisala Konakovića. Pogledaj ba ...

U pravu si ba ....

ne kontam sta se ovdje turski nakot javlja, ovo nije vijest koja se vas poganih lojavaca tice, i od****te sa komentara, eno vam ramo firaun pa sa njim polemisite **** vas onaj pedofil muhemed, i nakaradna vjera ka Adi _Ona samo vama hrvatokatolicima šalje poruke, jelde? Ta ćemo mi li**** ba ... Ima li koja slika ili samo kratke poruke i lajkovi? Piše li šta o onim svećenicima što vole prangijat dječačiće od 9 godina? A šta bogati ona kaže o Rodrigu Bordžiji, papi s 11-toro djece? Šta ona viče, a?

Haha

Ako ti se ukažu bijeli miševi, ideš u ludaru. ALI... ali ako ti se ukaže Gospa, e onda je lova na računu, budale su u behutu, djeca na Bahamima, muž u Lamborghiniju... Pola Pelješca u vlasništvu je vidjelice. Vile na svakom ćošku, jahte, nose se dijamanti, a za objed redovito specijaliteti. Život kao iz snova a za sve zaslužna glupost i uvjerenje da se vidjelici zaista javlja... Kako je rekao Sveti otac, "... nije Gospa poštar da svakodnevno prenosi poruke..." Ma to ti je ercegovački katolik, na sve je to spremano i sposobno...

Ne piše nešto ...

U zadnje vrijeme? Šta joj je ba? Nijedne poruke? Treba li joj poslat kredita? Evo ima ovaj maleni kretino Adi Panzer Gh Haha, sad će on njoj dopunit ....

🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨

>>>>>>>>Zadnjih 10 dena na Kosovu u regiji Rugova je 100 Albanaca prešlo u katolike i pokatoličava ih se još, interesantan trend o kojem se ne govori u medijim... Croative.net KOSOVO: NASTAVLJAJU SE OBRAĆENJA NA KATOLICIZAM ka 310 Alka 30 Oluja<<daj dokaz. ka 🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨<< neka novinar iz ove redakcije ode tamo na licu mesta i napiše nam. Vidiš da niko o tome neće da piše, e to ti je najbolji dokaz. ka Alo<< _Lakše prepisat. A poslaće Gospa njemu poruku svakako bolan .... Ima Gospa Samsunga S24, ne sikiraj se .... ka Ma šta će ići ba ....<<ja tebe pitam za dokaz,a ti brabonjaš,ne iznosi laži,onaj ko ima dokaz,to odma izbaci činjenice,video klip itd itd.

Istina je jedna !

Gospa u Međugorju je totalna zabluda . Evo šta kaže Bog : “O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svom vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i stvoren je Riječju Njegovom, koju je Merjemi dostavio, i život mu dao; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite:’Trojica su!’ Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog, slavljen neka je On, zar da ima dijete?!”

Pa ima bolan dokaz

>>>>>>>>>>Zadnjih 10 dena na Kosovu u regiji Rugova je 100 Albanaca prešlo u katolike i pokatoličava ih se još, interesantan trend o kojem se ne govori u medijim... Croative.net KOSOVO: NASTAVLJAJU SE OBRAĆENJA NA KATOLICIZAM ka 310 Alka 30 Oluja<<daj dokaz. ka 🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨<< neka novinar iz ove redakcije ode tamo na licu mesta i napiše nam. Vidiš da niko o tome neće da piše, e to ti je najbolji dokaz. ka Alo<< _Lakše prepisat. A poslaće Gospa njemu poruku svakako bolan .... Ima Gospa Samsunga S24, ne sikiraj se .... ka Ma šta će ići ba ....<<ja tebe pitam za dokaz,a ti brabonjaš,ne iznosi laži,onaj ko ima dokaz,to odma izbaci činjenice,video klip itd itd. ka 🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨<< _Znaš kolko je storija objavila ba? Poruka poslala? Pitaj Čavare i Bradare ba. Izgleda da joj nisi ti u Onlyfans članovima jarane ...

310 Alka 30 Oluja

Braćo popravoslavljena i ******ena, cvijeće hrvatsko uvenulo, bogomilsko prevareno, znate li vi da je Sinj jedino mesto na svetu gde se Gospa ukazala muslimanima??? Bilo je to tokom Osmanlijske opsade Sinja gde je Gospa stala ispred Osmanlija i donela im sve moguće bolesti i steahove pa su naredni dan pobegli od Sinja, a ne da su ga Hrvati junački odbranili kako se hvale??? Zapisana svedočanstva kažu da su se svi ukočili od straha i nisu mogli da se pomaknu kad su je videli svumu belom i sjaju, a onda i svedočanstva da se na stotine Allbanaca odmah krstilo i preobratilo u katolike zbog tog ukazanja... nema ko da o tome piše? Navodno, to ne znam, jedna Sura 33 piše upozorenje proroka Muhameda svim muslimanima da ne napadaju naorod kojeg štiti Gospa jer će biti poraženi, a i o tome neko treba pisat?

IVA

"Chritianity is the most perverted system that ever shone on man." - Thomas Jefferson

Haha

***

IVA

Neverovatno, niti jedan medij u Regionu neće da stavi jasan naslov da je Vatikan proznao Međugorje za svetište i to sa najvećim statusom koji se na latinskom zove "Nihil Obstat". Nije istina da Vatikan ne priznaje da Gospa i danas šalje poruke nekoj od dece kojoj se ukazala, nego kaže da o tome oni ne mogu suditi i da to verovanje prepuštaju vernicima i hodočasnicima. ka Vera PISES GLUPOSTI .VATIKAN NIJE PRIZNAO DA JE NATPRIRODNA /IZMISLJANA JE/ The Dicastery for the Doctrine of the Faith, with the assent of Pope Francis, grants approval for devotion linked to Medjugorje, recognizing the abundant spiritual fruits received at the Sanctuary of the Queen of Peace without making a declaration on the supernatural character of the Marian apparitions.

Jovo

Nije proglašeno svetiše, nego mesto hodočašća i skupljanja miliona i milijardi Hrvatima iz Bosne, ko da nine ovima dosta tolika obala i sad još ero katolicima mesto hodočašća. Možda će mnoge ro odbratiti jer nije priznato ko svetište...videćemo.

Ja mislim

Da je ipak najbolje da se ona nama javi, pa ćemo onda vidjeti šta ćemo! Ostaviću ja broj u redakciji, imam WhatsAp, Viber i Messenger pa nek piše brate .....ha ya ...

Bosanac

Ako nema nadnaravnog fenomemena, kako zaključuje Dikasterij za nuak vjere, onda je sve drugo čisti turizam. I da, znam da većina katolika u našoj zemlji sada čita i vreba sve one koji se eventualno naslađuju ovim Izvještajem, ali ja govorim čisto racionalno. Ljude ne treba varati. Ako neko potegne iz Sjedinjenih Država, s drugog kraja planete, nije ljudski, a pogotovo VJERSKI - da mu se podvaljuju laži o izlejčenju. To je bolesno. Naravno, turistički svako može gdje hoće. Međugorje, Ajvatovicu...

Molite se i trošite!

Ljiljane, ti ******eni cvijete hrvatski, šta ti kažeš na ovu radosnu vjest koja će Hrvatima u Hercegovini dati milione i mulijarde? ka 310 Alka 30 Oluja To je poruka. Još da se plaća porez od zarade, ne bismo bili u deficitu. Mislim da ne bi bilo loše da svi upregnemo za ovaj projekat i konačno zaradimo dovoljno za votaži.

I pare i jare

>>Ako ti se ukažu bijeli miševi, ideš u ludaru. ALI... ali ako ti se ukaže Gospa, e onda je lova na računu, budale su u behutu, djeca na Bahamima, muž u Lamborghiniju... Pola Pelješca u vlasništvu je vidjelice. Vile na svakom ćošku, jahte, nose se dijamanti, a za objed redovito specijaliteti. Život kao iz snova a za sve zaslužna glupost i uvjerenje da se vidjelici zaista javlja... Kako je rekao Sveti otac, "... nije Gospa poštar da svakodnevno prenosi poruke..." Ma to ti je ercegovački katolik, na sve je to spremano i sposobno... ka Haha<< ma odličan biznis, svi sretni. Ovce na broju a vukovi siti. Možda odselim u Međugorje, ovdje nema života. Hodže ne daju ništa, samo use nase i podase. Da bar smisle štagod isplativo, onda je lakše i vjerovati a ni krasti se ne mora kad nisi gladan.

Marketing

Ja sam za gospu oduvijek. Iskorijenila je siromaštvo u pola naše države. Da se bar ukaže u Sarajevu i izravna onaj kosi krst što prijeti iz visine.. Ne mora se vala ni ukazati, ja ću biti zahvalan ako će nam život biti bolji. Od politike nema fajde, gospa nam je jedini izlaz. Ne dođel vamo, eto nas u Ercegovinu.

Zlatna viljuška

Braćo popravoslavljena i ******na, cvijeće hrvatsko uvenulo, bogomilsko, prevareno, znate li vi da je Sinj jedino mesto na svetu gde se Gospa ukazala muslimanima??? Bilo je to tokom Osmanlijske opsade Sinja gde je Gospa stala ispred osmanlijske vojske i donela im sve moguće bolesti i steahove pa su naredni dan pobegli od Sinja, a ne da su ga Hrvati junački odbranili, kako se hvale i trče Alku??? Zapisana svedočanstva kažu da su se svi ukočili od straha i nisu mogli da se pomaknu kad su je videli svu u belom i sjaju, a onda i svedočanstva da se na stotine Allbanaca odmah krstilo i preobratilo u katolike zbog tog ukazanja… nema ko da o tome piše? Zapisano je da i jedna Sura 33 ima upozorenje proroka Muhameda svim muslimanima da ne napadaju naorod kojeg štiti Gospa jer oni nju štuje ko zaštitnicu, zato jer će svaki put biti poraženi… a i o tome neko treba pisat?

/ Najnovije