Vasković otkriva detalje afere "Sky": "Ako oni opstanu, narodi će nestati"

3
Radiosarajevo.ba
Vasković otkriva detalje afere "Sky": "Ako oni opstanu, narodi će nestati"
FOTO: Screenshot / Vasković otkriva detalje afere "Sky": "Ako oni opstanu, narodi će nestati"

Poznati novinar i bloger Slobodan Vaskovć otkriva detalje afere "Sky".

Kako smo već pisali, aplikacija "Sky ECC" i kriptovani telefoni koje je otključala francuska policija otkrila je da je u zemljama bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, uključujući i Kosovo i Sloveniju) postoji opasna međunarodna kriminalna grupa.

Ta grupa se dovodi u vezu sa protuzakonitim obavještajnim radom, nedozvoljenom trgovinom narkotika na veliko, pa, prema nekim neslužbenim informacijama, čak i sa organiziranjem likvidacija!

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba iz sigurnosnih agencija BiH koje provode široku istragu, paraobavještajna služba koja djeluje na području RS i Srbije, a čine je bivši pripadnici Državne bezbjednosti i "Crvenih beretki"! Aktivnosti ove grupe debelo su povezane sa članom Predsjedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom i najužim krugom ljudi oko njega.

"Bezbroj puta sam konstatovao da u RS više niko ne zna gdje počinje/završava politika, a počinje/završava kriminal. Nemoguće je to u ovakvom ambijentu, teško zatrovanom direktnom saradnjom političara i kriminalaca, ni najpreciznijim instrumentom izmjeriti. Isprepleteni su kriminal i politika do mjere da više ne možemo govoriti samo o teškim zločinima, već o društvenom karcinomu koji, zaogrnut lažnim patriotizmom, obesmišljava postojanje države", ističe Vasković.

Prema njegovim riječima "političari-zlikovci" i " zlikovci" koji kontroliraju političare, dok metastaziraju, koriste pojmove "profesionalizam", "poštenje", "patriotizam" kao troslojni pancir i ogrtač ispod kojeg teže ka ostvarenju sopstvenih nakaznih ciljeva; Koji su glodarski, termitski, nikako ljudski.

"Ako oni opstanu, narodi će nestati. Već su propali u tolikoj mjeri da će biti potrebne decenije oporavka. Kolone pred ambasadama svjedoče o bijegu sa "Titanika", pokušaju spasavanja od zla koje svakodnevno napada i ne prestaje čak ni onda kada su raskrinkani. Oni se neće predati bez pokušaja uništenja naroda, za njih ne postoje zarobljenici, već samo totalna likvidacija naroda; konačno rješenje", naveo je Vasković, te dodao:

"Osnovni uzrok je privatizacija i uzurpacija institucija i njihovo, prvo, povezivanje, a potom i predaja u ruke mafije; i to one najgore - NarkoMafije. Od predaje institucija trebao je samo korak do toga da NarkoMafija ovlada svim segmentima društva i to je upravo trenutak u kojem se nalazimo i odakle se pokušavamo iščupati".

Upozorava da je "društveni karcinom poprimio međunarodne razmjere".

"Da bi se u tome uspjelo, neophodna je regionalna saradnja, kao i podrška međunarodnog faktora. Bez ta dva uslova nema čupanja niti uklanjanja društvenog karcinoma. Saradnja počinje da se nazire. Samim tim i nada, ali i svijest da ništa neće ići tako brzo kako bi željeli. Nažalost", konstatira Vasković, te zaključuje:

"Vrh NarkoKrakena koji je teško napao BiH, ali u dobroj mjeri i Srbiju, kao i ostale države regiona".

Ko su glavni akteri afere i druge detalje afere koja bi uskoro mogla ozbiljno potresi Srbiju, bh. entitet RS i regiju, pročitajte OVDJE

Paraobavještajna služba, tvrde naši izvori, ima svoje saučesnike u vlasti RS, i to na najodgovornijim pozicijama.

Državne agencije, prema našim saznanjima, raspolažu cijelim spiskom visokih funkcionara iz RS-a koji se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima koje je razotkrila francuska policija. Naši izvori navode da osobe povezane s ovim slučajem u svim institucijama RS (pravosudno-sigurnostnim) imaju svoje igrače koji su u funkciji djelovanja paraobavještajne strukture.

"Nema institucije u RS-u, a da paraobavještajna i narko-klan nemaju tamo svog predstavnika, ali što je još veća žalost nema značajnijeg predsjedničkog kabineta gdje, također, nemaju svog čovjeka…. Čak su kroz institucije "pokrili" granične prelaze", izjavio je ranije izvor našeg portala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije