Vasković odgovorio Turković: Falsifikatorko, Vaše laži su patološke

/ Komentari (26)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

CC

Zasto bi Vaskovicu ( ratni zlocince ) ministrica vanjskih poslova falsifikovala bilo sta kad su joj na raspolaganju sve drzavne institucije koje joj mogu izdati orginale . Koliko te ratni zlocince placa Dodik da se osveti Biseri za ukradenu ikonu u Lugansku ????????????????

Re Nbs

Slobodan Vaskovic je cetnik koji se izivljavao nad Bosnjacima Srebrenice i Zepe udarajuci im samare i maltretiranjem svake vrste gdje ih je pred kakarama ispitivao na najbrutalniji nacin !

vb

* Ma možda ipak TUROPOLJKI....... više liči ...

Švedski landras

Pasmina nastala utjecajem danskog landrasa. Najraširenija je i najplodnija pasmina uz velikog jorkšira Glava im je umjereno duga, lagana, široka u čelu, srednje dugih uški, vrat srednje dug, tanak, mišićav,slabije razvijen prednji dio tijela , prsa su uska, a prema stražnjem dijelu očituje se izrazita širina leđa i zdjelice,velika dužina tijela, butine su velike, zaobljene i duboke, 12-16 dobro razvijenih sisa svedski landrasProizvodne sposobnosti: – velika plodnost: 10-12 živih prasadi u leglu – porodna težina prasadi je 1,2-1,3 kg; s mjesec dana 6-7 kg; težina u starosti 70 dana iznosi oko 25 kg – prosječni dnevni prirast oko 700 g; nerastići u performans testu oko 875 g uz 58% mesa u polovicama – izjednačen po proizvodnim sposobnostima (naročito po kvaliteti mesa) – dobre konstitucije i adaptacijskih sposobnosti → sve veći znač

Njemački i belgijski landras

Ima glavu sa blago ugnutim profilom i položenim ušima,trup je dug,dubok i širok. Krmače prase prosječno 10 prasadi mase od 1,3-1,4 kg. Visoke su mesnatosti (oko 60%) i niske konverzije hrane. Vrlo mu nalikuje Belgijski landras koji ima nešto veću mesnatost. Ovim dvijema pasminama obrasli su butovi plećke i leđa mišićima. Imaju svojstvenu veću stresnu osjetljivosti slabiju kakvoću mišićnog i masnog tkiva (blijedo,meko i vodenasto meso)

Pietren

Pasmina nastala u Belgiji 1955 g. Zbog plećki koje su mesnate i zaobljene i butova koji su duboki, drži se da ova pasmina ima 4 šunke. Leđni su mišići izrazito naglašeni. Životinje su obrasle dlakom bijele boje,mjestimično sa crnim pjegama. Krmače tjelesne mase oko 250 kg prase oko 8-9 prasadi po leglu mase od 1,3-1,5 kg. Pietren je stresno osjetljiv i ima slabiju kakvoću mišićnog i masnog tkiva. Sa oko 60-65% mesa u polovicama najmesnatija je pasmina svinja u svijetu.

Hemšir

Američka je pasmina crne boje sa karakterističnim pojasom bijele boje preko leđa,lopatica i nogu. Životinje imaju stršeće uši,manjeg su okvira i kraćeg trupa. Imaju osrednju plodnost sa oko 10 prasadi po leglu. U tovu postiže dobre dnevne priraste i iskorištavanje hrane. Ima snažnu konstituciju pa je poznata kao vrlo otporna.

Durok

To je najraširenija pasmina u Sjevernoj Americi. Snažne je konstitucije pa je povoljan za držanje na otvorenom. Dobro koristi pašu i manje vrijedne vrste hrane. Tovna i klaonička svojstva dobra su. Plodnost im je od oko 10 prasadi po leglu.

Mangulica,Turopoljska svinja,Bagun,Šiška?

- Njemački i belgijski landras, DEFF!!

vb

E čuj MANGULICA.............. :)

nadimak

ovo je onaj sto je gurai mikrofon starcu u srebrenici "pricaj stari" i vozio se na mladicevom transporteru....on ima obraza nekome da govori, a jos su gori ovi sto ga objevljuju i smatraju relevantnim.....a bisera....i o njoj se sve zna

Bravo!

E neka si joj rek'o. Nisi nista slg'o! E jos samo da si isceprkao ko joj je poslao "emajlirani" test, sve bilo zaokruzeno... a moze se i predpodstaviti..

Xy

Sarajevo se još jednom obrukalo sa ovom glupim, nepismenom, bahatom spodobom! Sistematski bruka i urušava ovu, ionako, jadnu i bijednu vještački stvorenu zajednicu , zvanu, BiH.

Vozdra

Sta ima u srebrenici jarane? Snimi li se kaka reportaza?

netkoizmase

bravo sve kako jest.....jadna drzava koja nju za ministricu ima...

miki

Vala vam ministrica ni za posek nije. Prestarela krmača.

vb

Šta misliš da odeš na neku fizikalnu u Fojnicu? Ili je ipak do učiteljice pravopisa?

De ba,hoces vise prestati internet heroju?

Ti VB fakat nisi normalan.,Dusevno si bolesna osoba. I ja sam te upratio i fakat je vrijeme da prestanes sa izlivima svoga fasizma ovdje.Ovo citaju i djeca budalo bolesna!

miki

Ma malo je kume, de to pojača, javiću ti se sam ;)

Redakcijo,mozete li izbaciti ovog bolesnika odavde?

Ja sam mu uzeo print screen ovoga sto pise a imam i IP adresu.i proslijedio u policiju.Moraju ga naci. A ti se pajdo malo smiri, pazi na srce, pusti budalu.Vidis da je neki teski dusevni bolesnik.

miki

Bolesni ponovo sam sa sobom, cccc

Abdulah

Pricaj STARI,pričaj

Abdulah

Bitno je da si ti primjetio da je bila jednonacionalna delegacija,a sve lafo objektivno novinarstvo,pricaj STARI pricaj...

KASELA

KAD BI IH BAR KORONA SVE POBILA DA JE NASLOV SARAJEVO ZATVORENO KAO DA JE POĆEO RAT.I PROLAZI VAM FORA JADNI NAROD UTUKLI GA

@koel, chim, * i ostali nadimci ovog hajvana

Sve sto ti napises je cista laz, od laznog citata dobrice cosica u kojem se srbi uopste ne spominju, pa do laziranja srpske istorije, ali to i ne cudi jer dolazis iz redova laznog naroda po difoltu. Evo ti jedan pravi citat, koji tebe i takve kao ti fantasticno opisuje: "Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, a niko krupno ka Turčin ne laže." Njegos

chim

Srbi su ; 1. Narod koji je ratovao sa svim svojim susjedima. 2. Narod koji je izazvao ratove sa svim svojim susjedima. 3. Pretvorio sve svoje vojne poraze u pobjede. 4. Slavi svoj najteži poraz u istoriji (Kosovsku bitku) kao nacionalni praznik. 5. Narod koji je bježaniju svoje vojske na Krf (grčko ostrvo) u I Svjetskom ratu, ispred austrijske i nemačke vojske označio u istoriji kao taktički manevar. 6. Koji je pobio, izdao ili proterao sve svoje vođe. 7. Čija epika (narodne pesme) je zasnovana na pozivu na osvetu i mržnju. 8. Čiji je predsednik proglašen ratnim zločincem, a oni ga ponovo iz zatvora kandiduju za predsednika. 9. Kada se sretnu u radosnom ushićenju jedan drugom psuju Boga, majku, sestru, dete, hleb i sunce. 10. Narod koji je u doba komunizma rušio i zapuštao svoje bogomolje. 11. 11. Čiji nacionalni instrument – gusle – ima samo jednu žicu i to napravljenu od konjske repne dlake. 12. Narod koji drži za srpskog pisca čovjeka čiji roman počinje sa Bismillahi rahmanir rahim (Derviš i smrt). 13. Čiji reformator jezika, Vuk Karadžić, je nosio fes, tursku tradicionalnu kapu. 14. Narod koji je svu svoju hajdučiju, pljačku i otimačinu opevao u junačkim pesmama. 15. Narod kome je je uspelo da po prvi put u istoriji učini da ih napadne vojni savez hrišćanskih zemalja i zaustavi genocid koji su oni počinili nad muslimanima. 16. Narod koji svoje zločince proglašava svecima.......I ima još......ako već moraš da progutaš žabu…ne gledaj je dugo… Od zaborava sačuvao: Slobodan Radulović

/ Najnovije